
שגריר ישראל בדרום אפריקה, אליאב בלוצרקובסקי, יוזמן לשיחת נזיפה במשרד החוץ ביוהנסבורג.
מנכ"ל המחלקה ליחסים בינלאומיים ושיתוף פעולה בדרום אפריקה, זיין דנגור, הודיע לסוכנות הידיעות "רויטרס" כי הממשלה בדרום אפריקה מתכוונת לזמן את השגריר הישראלי לשיחת נזיפה בעקבות דברים שאמר בנוגע למלחמה בין ישראל וחמאס, אך סירב לפרט מהם הדברים שנאמרו על ידי השגריר.
"אנו מקווים ששיחת הנזיפה תתבקש עוד היום. לא בטוח מתי הוא יגיע", אמר דנגור ל"רויטרס".
גם שר החוץ הדרום אפריקאי, נלדי פנדור, אישר כי שגריר ישראל יוזמן לשיחת נזיפה. "שגריר ישראל השמיע מספר הערות, מבלי שניהל כל דיון עם בכירי ממשלת דרום אפריקה. אני לא יודע אם זה בגלל שזו מדינה אפריקאית והם לא מכבדים אותנו, אבל זה משהו שאנחנו לא צריכים לסבול", אמר פנדור.
ההודעה של ממשלת דרום אפריקה מגיעה ימים ספורים לאחר שהממשלה ביוהנסבורג החליטה להחזיר את שגרירה בישראל ל"התייעצויות" בעקבות המלחמה בעזה. מתחילת המלחמה העבירה דרום אפריקה ביקורת על ישראל בצל מספר ההרוגים בעזה ואף השוותה את מדיניות ישראל למדיניות האפרטהייד שהיתה נהוגה בדרום אפריקה עד 1994.
משרד החוץ הגיב להחלטת ממשלת דרום אפריקה להחזיר את הדיפלומטים שלה להתייעצויות בעקבות המלחמה בעזה ומסר: "המשרד מגבה באופן מלא את שגריר ישראל בדרום אפריקה המייצג את עמדת ממשלת ישראל והעם בישראל בימים אלו בהם ישראל נלחמת בארגון טרור רצחני הקורא להשמידה".
בהודעה נאמר עוד כי "החלטת ממשלת דרום אפריקה על החזרת הצוות הדיפלומטי מהווה ניצחון לארגון הטרור חמאס ופרס על הטבח שביצע ב-7 באוקטובר בו רצחו מחבלי החמאס למעלה 1400 איש וחטפו 241. ישראל מצפה מדרום אפריקה לגנות את ארגון הטרור הרצחני חמאס, הגרוע מדאע"ש, ולתמוך בזכותה של ישראל להגן על עצמה מפני מתקפת ארגון טרור שחרט על דגלו את השמדתה של מדינת ישראל".