כוחות צה"ל במהלך פעילות בג'נין
כוחות צה"ל במהלך פעילות בג'ניןצילום: דובר צה"ל

נביל אבו רודיינה, דובר הנשיאות הפלסטינית, מאשים את ממשלת ישראל בהסלמת "המלחמה הכוללת" נגד העם הפלסטיני, ובהרחבת "התוקפנות" גם לשטחי איו"ש, כפי שבא לידי ביטוי בפעולות בג’נין, שכם, רמאללה, חברון ובית לחם, בהן נהרגו 15 פלסטינים.

יש לציין, כי כוחות צה"ל פועלים נגד תשתיות הטרור ברחבי איו"ש בניסיון למנוע הוצאה לפועל של פיגועי טרור באיו"ש ובשטח ישראל. בהקשר זה נמסר, כי בתקיפה של כלי טיס צה"לי בג’נין חוסלו 11 מחבלים, בהם שלושה פעילים במנגנוני הביטחון.

לדברי אבו רודיינה, ישראל חותרת במלחמה הכוללת להרוג מספר גדול ככל האפשר של פלסטינים, לגרש פלסטינים ולחסל את הבעיה הפלסטינית.

"ככל שישראל תבצע פשעים, עמנו (הפלסטיני) יישאר איתן על אדמת מולדתו ולא יעזוב אותו, וכפי שבני עמנו בעזה עמדו איתן וסיכלו את תוכנית הגירוש, כך בני עמנו בגדה ימשיכו בעמידה האיתנה על אדמת מולדתם ובמאבק שלהם עד לסילוק הכיבוש והקמת המדינה הפלסטינית העצמאית שבירתה ירושלים", אמר אבו רודיינה.

אבו רודיינה, המשמש דוברו יו"ר הרשות הפלסטינית מחמוד עבאס (אבו מאזן), קרא לממשל האמריקני לאלץ את ישראל להפסיק את "התוקפנות הכוללת" נגד העם הפלסטיני.

הוא תמה על עמדת הממשל האמריקני בנוגע לזכות ההגנה העצמית של ישראל. "האם הפצצת העיר ג’נין ומחנה (הפליטים) שלה בטילים ובמטוסים והריגת עשרות מבני עמנו כולל ילדים ונשים נופל תחת ההגדרה של הגנה עצמית, או שמדובר בתוקפנות אכזרית, פשעים של השמדה המונית, הרג וגירוש?"