נתניהו בפגישה
נתניהו בפגישהצילום: קובי גדעון / לע"מ

ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש היום (שישי) עם ראשי רשויות מעוטף עזה, ובשמו החדש "חבל התקומה", בקריה בתל אביב.

ראש הממשלה וראשי הרשויות עמדו דקת דומייה לזכרו של ראש מועצת שער הנגב אופיר ליבשטיין ז"ל.

ראשי המועצה העלו בעיות מהותיות ובקשו לקבל מענה רחב ולאורך זמן על מנת לתת לתושביהם את השירותים הנדרשים בכדי לעמוד בתקופת הלחימה. ראש הממשלה ציין כי כל נושא הטבות המס יבחן מחדש ויורחב מעבר לתחומי העוטף. כמו כן, יורחב גם המענה בתחומי חינוך, בריאות ורווחה.

ראש הממשלה נתניהו בסיכום הפגישה "אנחנו עכשיו מסיימים ישיבה עם ראשי היישובים בעוטף. האנשים האלה, ראשי היישובים והתושבים בעוטף, גילו חוסן אדיר. נלחמו אזרחים לצד חיילים בציפורניים. יש כאן נחישות גדולה מאוד שלהם ושל הממשלה להחזיר עוד יותר ממה שהיה. לשקם, לבנות, להצמיח. קודם כל להחזיר את הביטחון - לדאוג שאין חמאס ושלא יחזור החמאס - אבל גם לדאוג שיהיו חיים חזקים אחרי.

אני מתרשם מהאנשים האלה, מתרשם מהעבודה של משה אדרי, יוסי שלי, שר התיירות ופיקוד העורף. הם עובדים ביחד. יש לנו משימה גדולה, ואנחנו נצליח בה".

ראשי הרשויות אמרו לנתניהו כי הם דורשים מציאות ביטחונית אחרת ביום שאחרי המלחמה ודרשו "לא להסכים להפסקת אש, ולסיים את העבודה בעזה עד המחבל האחרון".

נתניהו הבטיח לראשי הרשויות כי "אחרי חיסול חמאס תהיה שליטה ביטחונית ישראלית כוללת על רצועת עזה, כולל פירוז מלא, כדי להבטיח שלא יהיה יותר איום מעזה על אזרחי ישראל".