זירת קרב במרכז לונדון: עשרות אלפי מפגינים נגד ישראל התאספו היום ברחובות הבירה הבריטית למצעד מחאה נגד המלחמה בעזה.

ההפגנה מתקיימת ב"יום שביתת הנשק" בבריטניה, בו מציינים את זכר הקורבנות הבריטים במלחמות במהלך טקסים ודקת דומיה. מול המפגינים נגד ישראל התאספו עשרות אנשי ארגוני ימין קיצוני ואוהדי כדורגל בבריטניה, שהתנגדו לקיום העצרת הפרו-פלסטינית ביום הזיכרון הבריטי, ובמקום התפתחו עימותים אלימים.

משטרת בריטניה נערכה לאורך השבוע בכוחות מתוגברים על מנת למנוע עימותים אלימים, וראש ממשלת בריטניה רישי סונאק אף הביע את התנגדותו לקיום העצרת האנטי-ישראלית ברחובות לונדון.

המפגינים נשאו כרזות נגד ישראל, כאשר על אחת מהן נכתב "נתניהו, היטלר היה גאה בך" ובמהלך העצרת נשמעו הקריאות "מהנהר עד הים, פלסטין תהיה חופשית". אחת הנואמות בעצרת קראה "לא עוד כיבוש, ישראל היא מדינת טרור, אנחנו מאשימים אותך ברצח עם". אחד המפגינים תלה את דגל פלסטין על אנדרטה לזכר הקורבנות הבריטים במלחמת העולם הראשונה. ההפגנה אמורה להסתיים בסמוך לשגרירות ארה"ב בלונדון.

אחד המפגינים, אגב, הוא מנהיג מפלגת הלייבור לשער ג'רמי קורבין, שהתפרסם בעמדותיו האנטישמיות והתבטאויותיו נגד ישראל. ממשטרת לונדון נמסר כי 82 אנשי ימין קיצוני נעצרו לאחר שהתעמתו עם שוטרים סמוך לבניין הפרלמנט ואנדרטת מלחמה מפורסמת.

ראש עיריית לונדון, סאדיק חאן, האשים את שרת הפנים סואלה ברוורמן באחריות לעימותים האלימים שהתפתחו היום, לאחר שבמהלך השבוע היא האשימה את משטרת לונדון בכך ש"היא מעדיפה המון פרו-פלסטיני" במקום לאסור את קיום העצרת האנטי-ישראלית.

"סצנות ההתפרעויות האלימות להן היינו עדים על ידי הימין הקיצוני באנדרטת המלחמה הן תוצאה ישירה של דבריה של שרת הפנים", כתב ראש עיריית לונדון ברשתות החברתיות.