המיליציה השיעית בעיראק "גדודי חיזבאללה" פרסמה היום (שני) תיעוד של החוקרת הישראלית אליזבת צורקוב שנחטפה על ידו לפני מספר חודשים.

בסרטון, שנראה שהוכתב לה על ידי המילציה המשוייכת לאיראן, אמרה צורקוב כי היא עבדה עבור המוסד וה-CIA.

"שני אלזיבת צוקרוב, אני אזרחית ישראלית, גילי עוד מעט יהיה 37, אני לפני שעזבתי את ישראל עברתי לארה"ב, גרתי בתל אביב בשכונת גן החשמל, בשנים שבהן גרתי בארה"ב עבדתי לטובת המוסד וה-CIA".

עוד אמרה: "בתחילת עבודתי עבדתי בסוריה, בניית הקשר בין ישראל וכוחות סוריה הדמוקרטית בצפון מזרח המדינה".

"ביקרתי באזורים האלה ב-2019 בשליחות של המוסד וה-CIA. לאחר מכן התחלתי לעבוד בעיראק. עבדתי על הנושא של קידום נורמליזציה בקרב האופוזיציה הליברלית בעיראק, והמשימה המרכזית שעבדתי עליה בתקופה האחרונה היא יצירת מתח בעתיד לחימה בתוך עיראק".

"אני חוקרת על החדשות שמגיעות מעזה - ומעשי הטבח שמתרחשים על בסיס יום יומי בעזה, הרג נשים, זקנים, הפצצת בתי חולים, ההתנהלות הזו תגרום לשנאה יוקדת לנצח בינינו לבין העם הפלסטיני ובגלל זה לא נוכל לחיות בשכנות ובשלום. זאת התנהלות מטופשת מצד ממשלת נתניהו שתביא לאבדון והמשך לחימה".

עוד אמרה: "אני קוראת למשפחות השבויים בעזה לעשות הכל על מנת שתפסק המלחמה הזו והבנות והבנים שלהם יהיו בחיים כשתסתיים המלחמה הזו, מלחמה שמביאה למותם של אותם שבויים בהנהגת נתניהו והכוחות שמניעים אותו - שרה ויאיר נתניהו. אם אתם רוצים שאני והילדים שלכם יצאו בחיים המלחמה חייבת להפסק".

פרסום התיעוד מגיע ברקע מלחמת חרבות ברזל ומתקפות של מיליציות שיעיות על בסיסים וכוחות אמריקניים בסוריה ובעיראק.

צורקוב נחטפה בחודש מרץ האחרון מבית קפה בבגדד, לאחר שסיימה עבודת מחקר על עדתיות במזרח התיכון.