לקראת עצרת רבע המיליון של יהודי ארה"ב שתתקיים הערב (שלישי) בוושינגטון מול גבעת הקפיטול, הרב משה האווער, מנכ"ל ארגון ה-OU סיפר בריאיון לערוץ 7 על ההכנות האחרונות והתחושות בארה"ב מאז פרוץ המלחמה.
"הקהילה כולה, מקצה ועד קצה, מרגישה ממש ממש חלק ושותפות גורל", אומר הרב האווער ומוסיף: "אנחנו מוצאים שנוצרה התעוררות בקרב היהודים, גם אלו שלא היו מעורבים בענייני ישראל בעבר. האסון של שמחת תורה עורר הרבה מיהודי הגולה להצטרף, לראות ולחוות את ההיסטוריה של עם ישראל. אני מבקר בהרבה בתי כנסיות וקהילות - הם מתפללים בהתרגשות עצומה ואומרים תהילים למען עם ישראל ולא משנה אם הם מגדירים את עצמם כציונים או כלא ציונים".
התעוררות האנטישמיות בארה"ב בעקבות המלחמה בעזה מדאיגה אותו מאוד. "אנחנו מרגישים אנטישמיות באופן שלא היה בעבר. הבעיה המרכזית היא בקמפוסים של ההשכלה הגבוהה שם תלמידים יהודים ממש חיים בפחד. בדרך כלל מדובר במלים - אבל מי כמונו יודע שהמרחק בין מלים למעשים אינו גדול. כולנו עוסקים בעניין הזה, במטרה להחזיר את המצב כך שלא יצטרכו לחיות בפחד, ודאי לא על רקע אנטישמי כפי שאנחנו רואים כעת בהרבה מקומות".
הרב האווער מדגיש כי "ברוך השם ברוב המקרים, מחוץ לקמפוסים, אנשים ממשיכים בחייהם, הולכים לבית הכנסת, לבית ספר, לקניות בחנויות יהודיות - אבל אין ספק שיש מתח ואפילו יש מי שמוותרים על יציאות מהבית. לפני כמה שבועות שונאי ישראל דיברו על יום זעם ואנשים לא שלחו את ילדיהם לבית הספר בעקבות האיום".
עצרת ההזדהות, מבחינתו, היא אמירה כלל אמריקנית שאליה יצטרפו גם רבבות לא יהודים. "הקהילה רצתה להביע את הקול שלה למען עם ישראל ומדינת ישראל, אבל יבואו גם עשרות אלפי אמריקאים שאינם יהודים - אך חושבים שמדינת ישראל נלחמת למען מטרה חשובה ועומדים לימינה. המטרה היא לעמוד לצד מדינת ישראל בשעתה הקשה, להגביר מודעות לנושא החטופים במקום לעסוק בסוגיות הומניטריות של עזה ולמחות נגד האנטישמיות שאין לה מקום בארה"ב ובעולם כולו".