BBC, רשת השידור הבריטית, פרסמה היום בצהריים (רביעי), התנצלות פומבית על כך שטענה שחיילי צה"ל מנסים לפגוע בכוונה בצוותים רפואיים.
"הדיווח היה לא נכון וצוטט בצורה לא נכונה על ידי רויטרס. התכוונו שצה"ל כלל בצוותו דוברי ערבית וצוותים רפואיים, תוך כדי הכניסה לבית החולים".
עוד ציינו ב-BBC, "אנו מתנצלים. השגגה הזו נופלת מתחת לסטנדרטים העיתונאיים שלנו, ולאחר דקה באוויר תוקנה".
כאמור, התגובה של הערוץ באה על רקע דיווח שקרי, לפיו חיילי צה"ל, שנכנסו היום לפעילות בתוך בית החולים אל-שיפא' שמשמש כמפקדת חמאס, מנסים לפגוע בצוותים רפואיים.
ברשות השידור הבריטית שידרו במהלך הלחימה לא מעט ידיעות בלתי מבוססות וסיקור שלילי ששימשו כדלק למתנגדים לישראל ולגורמים תומכי חמאס, ופגעו במעמדה הבין-לאומי של ישראל.
הרושם שהרשת נערכת על ידי גורמים אנטי ישראליים התחזק על רקע דיווחים בימים האחרונים על מייל פנימי שהופץ במערכת ומבקש לכנות את מדינת ישראל "מדינת אפרטהייד", וצנזור חלקים מהראיון עם הנשיא הרצוג.
