סחלב
סחלבצילום: אייסטוק

הסחלב מורכב במקור מחלב, קורנפלור, סוכר ותבלינים. נולד באזור המזרח התיכון עם עדויות לקיומו כבר במאה ה-13 בטורקיה.

אבקת הסחלב המסורתית מיוצרת מפקעותיו הטחונות של צמח הסחלב, אך כיום נהוג להשתמש בקורנפלור. בגלל מחירה הגבוה של אבקת הסחלב, ובגלל הזמינות הגבוה של הקורנפלור בכל סופר.

אז איך מכינים סחלב מושלם?

מצרכים:

  • 3 כפות קורנפלור
  • 3.5 כוסות חלב
  • רבע כוס סוכר (55 גרם)
  • רבע כפית תמצית וניל
  • רבע כפית טיפות מי ורדים (לא חובה למי שלא אוהב)
  • קינמון, קוקוס, שקדים, אגוזים, שוקולד מגורד (אופציונלי)

אופן ההכנה:

נחמם בסיר שלוש כוסות חלב (חצי כוס נשמור בצד) יחד עם הסוכר תמצית הוניל ומי הורדים

חשוב שהאש תשאר בינונית ולא גבוה מידי כדי שהחלב לא ישרף

את חצי כוס החלב הנותרת נערבב היטב עם הקורנפלור, מומלץ בעזרת מטרפה למניעת גושים

נוסיף את תערובת הקורנפלור לסיר שלנו, נערבב עם למרקם אחיד וסמיך

ברגע שמתחיל לרתוח נכבה את הלהבה ונמשיך לערבב עוד דקה-שניים

נמזוג לכוסות ונקשט עם מעט קינמון/קוקוס/אגוזים/שוקולד מגורד

לרוויה!

חורף בריא!