סיור עיתונאים באיו"ש
סיור עיתונאים באיו"שצילום: רגבים

כ- 30 כתבים מכלי תקשורת בינלאומיים יצאו הבוקר (חמישי) לסיור שטח בדרום הר חברון, בהובלת תנועת רגבים ומועצת הר חברון, להכיר מקרוב את סוגיות החיכוך ונרטיב האלימות היהודית שנמצא בשיח העולמי סביב ישראל, מחלחל לאמירות של מנהיגי העולם ומשפיע על קביעת מדיניות.

הסיור נפתח בסקירה של ראש מועצת הר חברון יוחאי דמרי על ההתיישבות והאתגרים הביטחוניים וכן מפגש עם אורית מרק, ששכלה את אביה בפיגוע טרור ואת אחיה במלחמה בעזה.

לאחר מכן, המשיך הסיור לח'רבת זנותא, מאחז ערבי בלתי חוקי שלטענת ארגונים פרו-פלסטיניים ננטש עקב פעולות "אלימות של מתנחלים", טענה שלא הוכחה עד כה.

נעמי קהאן מתנועת רגבים התייחסה לעלילת "עזיבת הקהילות הפלסטיניות" מהמקום ואמרה שבמרבית המקרים מדובר במשפחות בדואיות שעזיבתן החלה מספר חודשים טרום המלחמה מסיבות פנים-פלסטיניות וללא מעורבות ישראלית.

אל מול נתונים על אלימות יהודית מדומה אותם מפיצים ארגוני השמאל לכאורה שכוללים בתוכם בעיקר את פעילות צה"ל נגד טרוריסטים, או פעולות שהוכחו כהגנה עצמית אל מול מתקפות רצחניות, הציג ארגון "הצלה יו"ש" נתונים על אלפי ארועי טרור רק בשנה האחרונה.

עוד סיפרו לכתבים, כי נתוני הארגון מצביעים על כך שמאז פרוץ המלחמה ישנה ירידה חדה בטרור הערבי, אותה מסבירים בנוכחות צבאית מוגברת, סגר על היישובים הערביים וחשש של הערבים מול צה"ל המפגין אפס סובלנות בימי הלחימה.

הסיור נחתם בשטח אש 917 והבנייה הבלתי חוקית המאסיבית במקום הממומנת על ידי האיחוד האירופי, שטח שהפך עם השנים למוקד פעילות אנרכיסטית בינלאומי, המוביל את קמפיין "Save Masafer Yata" המושתת על אג'נדת Free Gaza, הצוברת פופולריות בעולם.

הכתבים קיבלו סקירה על המחדל במסגרתו אפשרה המדינה בנייה במקום, וזאת לאחר פסק דין של בג"ץ הורה לפנות את ההתיישבות הבלתי חוקית במקום. השטח עד כה לא פונה, והמבנים משמשים מעוז לפעילות אנטי ישראלית.

ראש מועצת הר חברון יוחאי דמרי: "ביהודה ושומרון חיים מעל חצי מליון יהודים. ברוב המשפחות יש היום נציגים שנמצאים בחזיתות השונות להגן על העם הארץ והמדינה. לצערי רבים מתוכם אף נפגעו מאז תחילת המלחמה, אחוז הנפגעים תושבי יו"ש גבוה פי כמה מהיחס שלהם באוכלוסיה. אינני מבין מדוע לא מדברים על גבורת המתנחלים ועל מסירות הנפש והציונות של המתנחלים.

במקום זה מעצימים ומהדהדים מיעוט קטנטן וזניח שאינו מייצג אותנו. מיעוט דומה נמצא בכל חברה וקהילה בעולם שיש לטפל בו במסגרת החוק. בדיוק כפי שלא מדברים על אלימות הירושלמים או התל אביבים, כך צריך אחת ולתמיד להפסיק לדבר על אלימות המתנחלים או על קיצוניות המתנחלים. כוחנו באחדותנו, בעיקר בעת מלחמה".

מנהלת המחלקה הבינלאומית ברגבים, נעמי קהאן, מסרה: "מדינת ישראל מתעלמת במשך שנים מההשתלטות על השטח ויצרה מרחבים ללא דין וללא דיין, ולתוך הואקום הזה נכנסים ארגונים אנטי ישראליים שמייצרים חיכוך ונרטיב שקרי שמחלחל לשיח העולמי." אמרה קהאן, והוסיפה - "בעוד מדינת ישראל מנהלת מלחמה קשה בצפון ובדרום, מלחמה הכי מוסרית ומוצדקת שיש, מתנהלת לחימה קשה גם בזירת ההסברה הבינלאומית. נרטיב 'אלימות המתנחלים' המומצא והבלתי מבוסס משפיע על מהלכים מדיניים אקוטיים - מחימוש ומיגון כיתות הכוננות בהתיישבות ועד הצדקת רצח יהודים."