
חברי פורום תקווה המאגד משפחות חטופים דורשים מחברי הקבינט, להגביר את הלחץ ולהפסיק כל סיוע הומניטרי כולל הכנסת הדלק לרצועה.
הדברים באים העקבות אמירתו של שר הביטחון יואב גלנט לפיה הדרך לשחרור כל החטופים היא באמצעות הגברת הלחץ על חמאס.
ההורים, חברי "פורום תקוה", ציינו כי הם סומכים על צה"ל העושה לדבריהם לילות כימים לחילוץ החטופים ע"י לחץ על החמאס וארגוני הטרור בעזה.
"אנחנו מודים ומחזקים את חיילי צה"ל הפועלים בעוז ובעצמה ברצועת עזה ונותנים להם גב על מלחמתם העקשת לחילוצם המהיר ביותר של כל החטופים. אנחנו רואים את מסירות הנפש של החיילים כל יום ואת אומץ הלב שלהם", אמרו.
המשפחות בפורום תקווה ציינו כי במידה ותהיה "סלקציה" בין חיילים וגברים צעירים לבין ילדים, נשים ומבוגרים, הדבר יפגע באחדות המשפחות ויביא לכדי קרע בין המשפחות כפי שכבר ראינו לצערנו אמש.
בנוסף הביעו המשפחות את החשש כי המחיר המיידי של סלקציה כזו עשוי להותיר את השבויים הצעירים בסכנת חיים ובהרעת מצבם והותרתם לתקופה ארוכה בשבי החמאס.
"יש לנו אחריות ואכפתיות כלפי כלל החטופים ודאגה לשחרורם המלא של כולם ומבלי להשאיר אף אחד בשבי החמאס", אמרו נציגי משפחות חטופים והוסיפו כי "יש להגביר את האחדות בין כל חלקי העם".
