משה סעדה
משה סעדהצילום: Yonatan Sindel/Flash90

ח"כ משה סעדה מהליכוד מותח ביקורת על המתווה שהוצג לעסקה לשחרור חלק מהחטופים המצויים בידי חמאס בעזה - ובעיקר על העובדה שהיא כוללת רק נשים וילדים.

"אסור למדינת ישראל לאפשר לרוצח השפל סינואר לבצע סלקציה בין אזרחי המדינה. מה עם האמהות והאבות שלא ישוחררו? מה עם החיילים? מה עם הקשישים? איך נוכל להסתכל בעיני המשפחות שלהם?", תהה סעדה בטוויטר.

הוא הוסיף "כפי שכבר שאמרתי, ודאי שאני בעד להשיב את החטופים, אך יש לבצע עסקה שתכלול את כולם. אם אנחנו חפצים להכריע ולהשמיד את החמאס אסור למדינת ישראל להסכים להפסקת הפעילות האווירית ולעצום עיניים במשך ימי ההפוגה, כפי שאסור להסכים לנצירת האש ובכך לסכן את חיי חיילינו, בטח לא בעסקה שתשאיר חלק מאזרחינו בידי חמאס-דעאש".

"איני חבר ממשלה, אך אני מצפה מחברי הממשלה לא לקבל את תנאי העסקה הנוכחיים ולדאוג לעסקה שתנאיה יהיו טובים מבחינה אסטרטגית וביטחונית למדינת ישראל ושתביא לשחרורם של כל החטופים ללא כל סלקציה", סיכם.