ישיבת הממשלה
ישיבת הממשלהצילום: עומר מירון, לע"מ

הממשלה אישרה הלילה (רביעי) את העסקה לשחרור חלק מהחטופים בעזה בתמורה לשחרור מחבלים ומחבלות פלסטינים הכלואים בישראל ולפחות ארבעה ימים של הפסקת אש.

שרי מפלגת הציונות הדתית הצביעו בעד העסקה אחרי התייעצות סיעתית, ואילו שלושת שרי עוצמה יהודית הצביעו נגד ובכך היו היחידים שהתנגדו לעסקה.

בהצהרה רשמית מטעם הממשלה נמסר: "ממשלת ישראל מחויבת להשבתם של כל החטופים הביתה. הלילה אישרה הממשלה את המתווה לשלב ראשון של השגת יעד זה, לפיו ישוחררו לפחות 50 חטופים - נשים וילדים - במשך 4 ימים שבמהלכם תתקיים הפוגה בלחימה. שחרור של כל עשרה חטופים נוספים יביא ליום הפוגה נוסף".

עוד נכתב בהודעה: "ממשלת ישראל, צה"ל וזרועות הביטחון ימשיכו במלחמה כדי להשיב את כל החטופים, להשלים את חיסול החמאס ולהבטיח שמעזה לא יתחדש שום איום למדינת ישראל".

במהלך הדיון פרץ עימות בין השרים בצלאל סמוטריץ' ובני גנץ, לאחר שסמוטריץ' הביע חשש שחמאס ימשוך את ימי ההפוגה מעבר למה שהוסכם ויודיע שמצא עוד חטופים.

גנץ השיב לסמוטריץ': "איזו מין שאלה זו? אנחנו אומרים לך שזאת העסקה. מה, אתה סומך עלינו פחות מאשר על סינוואר?".

במקביל, שר התרבות מיקי זוהר מתח ביקורת על השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, ושאל מדוע עוצמה יהודית התכנסה לישיבת סיעה לפני הדיון. בן גביר השיב לזוהר: "כי כל מה שיש כאן ראינו קודם בתקשורת, אז טוב מאוד שעשינו ישיבה. אנחנו לא מאוחדים. זו החלטה עם נזק לדורות שעוד תפגע בנו קשות".

במהלך הדיון גם התפתח ויכוח בין שר התקשורת שלמה קרעי לבין שר הביטחון יואב גלנט. קרעי ביקש לוודא כיצד הצבא ישמור על הכוחות וכיצד יפעל לאחר מכן. קרעי קיבל סקירה גם מהצבא וגם מגלנט, אולם המשיך להמליץ להם כיצד לפעול, עד שגלנט פנה אליו ואמר: "אל תטיף מוסר לצבא. אנחנו מכירים מצוין את השטח". קרעי השיב לו בציניות: "ראינו איך את מכירים את השטח ב-7 באוקטובר"

השרים בישיבת הממשלה לאישור עסקת החטופיםעומר מירון / לע״מ

לפי המתווה שאושר, ישוחררו 50 ישראלים חיים בפעימות לאורך ארבעה ימי הפוגה באש. בכל יום ישוחררו 12-13 חטופים. על כל 10 חטופים ישראלים נוספים שישוחררו - יינתן עוד יום הפוגה. בישראל מעריכים: מלבד 50 החטופים, חמאס יכול לשחרר עוד 30 ישראלים. בהתאם, גם 140 מחבלים ישוחררו בפעימות. כמו כן, צה"ל ימשיך לכתר את צפון הרצועה. בנוסף, דלק ייכנס רק בימי ההפוגה. צה"ל ושב"כ ימשיכו בפעולות איסוף המודיעין.

מנהיג חמאס יחיא סינוואר התחייב להחזרת 30 מ-40 ילדים. כ-8 מ-13 אימהות יחזרו, ועוד כ-12 נשים מבוגרות.

בחמאס התייחסו לעסקת החטופים ואמרו: "אחרי מו"מ קשה ומורכב שנמשך ימים רבים אנו מודיעים כי הגענו להסכם על הפוגה הומניטארית למשך ארבעה ימים כתוצאה ממאמצים אינטנסיביים של קטאר ומצרים".

משרד המשפטים מפרסם את רשימת המחבלות ומחבלים קטינים שישוחררו. בין השמות ניתן למצוא מחבלים שהורשעו בעבירות של יידוי אבנים, זריקת בקבוקי תבערה, תמיכה בטרור וכן "פגיעה בביטחון האזור".