סרן במיל' הרב איציק אמיתי, מנהל תלמוד עצמונה לשעבר ומראשי ישיבת אשתמוע, מסביר בשיעור מיוחד בישיבת אלון מורה על מלחמת חרבות ברזל מדוע כל חייל, עד אחרון החיילים, הוא קריטי גם אם כרגע לא עושה כלום.
"רוב החיילים שהם לא בעזה יכול להיגרם אצלם תסכול, ככה הם מרגישים, הוא לוחם אבל כרגע לא בלחימה, או שעוד לא לוחם ומוכשר להיות לוחם. מי שגייס אתכם יודע למה גייס אתכם, הוא לא גייס אותנו, אנחנו התגייסנו", אומר הרב אמיתי.
ממשיך הרב אמיתי: "כל מה שחלמת אתה מממש, אתה חלמת להגן על הארץ ולהציל את האומה ועזרת ישראל מיד צר. הסיבה היחידה שסוריה לא תקפה היום, שעיראק לא הפציצה היום, איראן לא שלחה טילי שיוט זה לא בגלל שהם חובבי ציון, זה רק בגלל שהתגייסת. הם יודעים שיש מי שמחכה להם פה.
כל מה שחלמת אתה מיישם בפועל, אתה עוזר לישראל מיד צר. אתה מציל את האומה בעצם ההתגייסות שלך והאימון שאתה אמנת, גם אם בפועל לא תפגוש בפועל מחבל ולא תצטרך לירות ירייה מבצעית אחת. את זה חשוב לזכור. בפועל יכול להיות ש-10 או 20 שנה לא תידרש לזה".

