שר החוץ אלי כהן
שר החוץ אלי כהןצילום: נעמה שטרן

שר החוץ אלי כהן הנחה לזמן את שגרירי בלגיה וספרד לשיחת נזיפה חריפה. זאת בעקבות דבריהם של ראש ממשלת ספרד וראש ממשלת בלגיה במסיבת עיתונאים שקיימו אתמול (שישי) ברפיח, שעות לפני שחרור 13 החטופים על ידי חמאס.

במסיבת העיתונאים קרא ראש ממשלת בלגיה, אלכסנדר דה-קרו, להפוך את הפסקת האש בין ישראל לחמאס לקבועה. הוא הוסיף: "אמנם היה טבח בישראל, אבל אסור לישראל להרוג כל כך הרבה אנשים".

ראש ממשלת ספרד, פדרו סנצ'ז, אמר כי "ישראל מפרה את החוק הבינלאומי ומבצעת הרג חסר הבחנה בעזה".

בתגובה אמר שר החוץ אלי כהן: "אנחנו מגנים את הטענות השקריות של ראשי הממשלות של ספרד ובלגיה אשר נותנים רוח גבית לטרור".

לדבריו, "ישראל פועלת לפי הדין הבינלאומי ונלחמת בארגון טרור רצחני גרוע מדאעש שמבצע פשעי מלחמה ופשעים נגד האנושות. אנחנו נחדש את הלחימה לאחר הפסקת האש עד לחיסול שלטון החמאס ברצועת עזה ושחרור כל החטופים".

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר כי הוא "מגנה בתקיפות את דברי ראשי ממשלות בלגיה וספרד על כך שלא הטילו את האחריות המלאה על הפשעים נגד האנושות שביצע חמאס, שטבחו באזרחינו ומשתמשים בפלסטינים כמגן אנושי".