![עוגות](https://a7.org/files/pictures/781x439/1139059.jpg)
שני הדברים היחידים המשותפים לכל סוגי העוגות (כמעט), הם מתיקות ואפייה.
רוב סוגי העוגות השונות למיניהם יהיו מתוקות ויאפו בתנור, אך תמיד יש יוצא מן הכלל - כמו עוגות העשויות במחבת, או עוגות מלוחות שיותר מתקרבות לקטגוריה של מאפים, אך נכללים גם הם כ-עוגה.
ישנם עשרות סוגי עוגות, בחרנו שבעה עיקריים להציג בפניכם ולחדד את ההבדלים, היתרונות והחסרונות.
עוגה בחושה - כשמה כן היא, עוגה שתהליך ההכנה שלה יהיה "לבחוש" את כל המרכיבים יחד על ידי ערבול ידני או במיקסר, כמו עוגת שיש למשל.
עוגת שמרים - עוגות אלו על בסיס בצק שמרים, בדרך כלל כבדות יותר ונשמרות יותר זמן בקירור בזכות תרכובת הבצק הייחודי והעשיר שלהן.
עוגת תופין - תכיל כמות גדולה של ביצים מוקצפות המעניקות מרקם אוורירי וקליל לעוגה, לרוב הן יצאו גבוהות וקלילות מאוד. שמות נוספים לעוגת תופין: 'לייקח' / 'עוגת ספוג'.
רולדה - היא עוגת תופין שטוחה המתגלגת יחג עם מילוי קרם וקצפת ויוצרת בפרוסות צורת 'ספירלה'.
מאפין - היא עוגה אישית הנאפית בתבנית שקעים או בתבנית אישיות ייחודיות.
סופלה - פירוש המילה מצרפתית: 'תפיחה' לרוב יהיה מוגש כקינוח מתוק, אך ישנם מקומת המגישים אותו כמנה עיקרית מלוחה/חריפה. העיקרון כמעט קבוע - בלילת קרם שוקולד מעורבבת עם קציפת ביצים (הנותנת אווריריות כמו בתופין)
פאי - מאפה נמוך העשוי מבצק פריך וממולא בפירות מתוקים או קרמים וקצפות, הכנתו תיהיה תמיד בשני שלבים: שלב ראשון הכנת תחתית העוגה מבצק פריך, ושלב שני הכנת המילוי המתוק שנכנס לתוכו. המוכר ביותר ברחבי העולם מאז ומתמיד ועד היום - פאי תפוחים, מכונה גם שטרויזל.
ספרו לנו בתגובות לאיזה סוג עוגה אתם הכי מתחברים ואוהבים לאכול!