פפריקה - או בעברית תקינה 'פלפלת' הוא תבלין המופק כתוצאה מטחינת פלפלת צ'ילי והוספת שמן (2% לפחות) ההבדלים מאוד ברורים: פפריקה מרוקאית תכיל אחוז גבוה יותר של שמן (5%-15%). פפריקה חריפה תופק מפלפלים חריפים יותר מאלה של הפלפלת. מקור המילה פפריקה הוא דווקא מהונגריה, שם פירוש המילה הוא 'פלפל' למרבה ההפתעה ;) למרות שמקור הפפריקה הוא בדרום אמריקה, היא נפוצה היום דווקא במטבח ההונגרי, ובמטבחים אחרים במזרח אירופה, למעשה ברוב העולם! פפריקה נוספת הקיימת במטבחים רבים היא: פפריקה מעושנת , היא עוברת תהליך זהה לפפריקה המתוקה הרגילה, אך לאחר מכן עוברת תהליך של עישון בעץ אלון, המעניק טעם עמוק ומעושן מאוד. פפריקה ידועה גם כ"צובעת" באדום, ישנם פעמים שנוסיף את הפפריקה לתבשיל שלנו בשביל הצבע היפה שלה בלבד, ולא בשביל טעמה. כמוט תבלינים רבים גם הפפריקה בעלת סגולות רפואיות רבות: מסייעת לשמור על תקינות ובריאות העור, בעלת נוגדי חימצון, עוזרת לאיזון רמות כלוסטרול בדם,תורמת לחיזוק המערכת החיסונית (אגב חשוב מאוד בעיקר בחורף!), ואפילו שומרת על ראייה תקינה ואף משפרת אותה! ספרו לנו מהם השימושים שלכם בבית בפפריקה, ואיזה סוג הוא המועדף עליכם.