אביגיל עידן ומשפחתה
אביגיל עידן ומשפחתהצילום: דוברות מרכז שניידר

51 ימים חלפו מאז נלקחה אביגיל בת ה-4 לשבי החמאס אחרי שהוריה נרצחו במתקפת הטרור של שבת שמחת תורה, השבעה באוקטובר.

אמש היא שוחררה משבי חמאס ונפגשה עם משפחתה המורחבת שעתידה לגדל אותה. בני משפחתה סיפרו הבוקר כי אביגיל מותשת, ומחכה לפגוש את מיכאל בן התשע ועמליה בת השש ששרדו את המתקפה.

דודה של אביגיל, עמית עידן, סיפר "היא הגיעה מאוד עייפה, היא עברה מסע ארוך כנראה – אבל היא בסדר, היא באמת בסדר, היא קצת תצא מההלם מכל הפרצופים שהיא לא מכירה", אמר עמית, אחיו של האב רועי עידן ז"ל, צלם ynet שנרצח בטבח יחד עם אשתו סמדר ז"ל.

בבית החולים נמצאת אביגיל ביחד עם סבתה שלומית, אמה של סמדר, ולירון, אחותה של סמדר. כרמל, סבה של אביגיל, סיפר: "בסך הכל היא נראית טוב. היא כנראה לא התקלחה מאז היום הראשון. מחר ישחררו אותה. היא שאלה מה עם האחים שלה. לגבי אבא ואימא, היא לא שאלה לגביהם. היא ביקשה לראות אותם אבל עוד לא פגשה אותם".

אביגיל הקטנה ברחה ב-7 באוקטובר מהמחבלים, מכוסה בדם של האבא רועי - ושכנה אביחי ברודץ' שזיהה זאת רץ אליה, אסף אותה לביתו והציל אותה. הוא קפץ לכיתת הכוננות, וכשחזר הביתה גילה כי אשתו, ילדיו ואביגיל נחטפו.

אחיה של אביגיל, מיכאל ועמליה, הסתתרו במשך 14 שעות בארונות הבית ושרדו את הטבח.