מקורו של הפרנץ' טוסט דווקא מגיע מאיטליה, ולא מצרפת כמו שנהוג לחשוב. ואם זה לא מספיק מפתיע אתכם תתפלאו לגלות ששמו המקורי היה 'גרמני-טוסט' - טוסט גרמני.
לאחר מלחמת העולם השנייה שמו השתנה לפרנץ' טוסט בגלל רגשות אנטי-גרמניים ברחבי העולם, ויש ששינו את שמו ל'טוטס-אמריקאני', העיקר לא לתת קרדיט לגרמנים ימ"ש.
פרנץ' טוסט מתוק קלאסי
טורפים ביצים עם סוכר וקינמון, טובלים פרוסות לחם/חלה בבלילת הביצים שלנו, ומטגנים במחבת עם שמן/חמאה חצי דקה מכל צד. ניתן להגיש לצד קצפת וסירופ מייפל או פירות יער ותותים.
פרנץ' טוסט מלוח
טורפים ביצים עם מלח ופלפל שחור, טובלים פרוסות לחם/חלה בבלילת הביצים שלנו, ומטגנים במחבת עם שמן/חמאה חצי דקה מכל צד. ניתן להגיש לצד סלט ירוקת קצוץ.
פרנץ' טוסט איטלקי
טורפים ביצים עם מלח ופלפל, קוצצים בזיליקום טרי ומוסיפים לבלילה, טובלים פרוסות לחם/חלה בבלילת הביצים שלנו, מניחים פרוסת מוצרלה בין שתיי פרוסות הלחם מטגנים במחבת עם שמן/חמאה חצי דקה מכל צד. מגישים עם עגבנייה צלויה. ניתן להחליף את הבזיליקום בכפית פסטו.
פרנץ' טוסט אמריקאי
טורפים ביצים וטובלים פרוסות לחם/חלה ומטגנים עם מעט חמאה על מחבת חצי דקה מכל צד ללא כל תיבול. מורחים על פרוסה אחת ריבת תותים ועל הפרוסה השנייה חמאת בוטנים ומחברים לסנדוויץ'.
ספרו לנו מהי הגרסה המעודפת עליכם!