
במהלך פעילות כוחות הביטחון במחנה הפליטים ג'נין חיסלו לוחמי הימ"מ את מפקד גדוד ג'נין מחמד זביידי, אחיינו של המחבל זכרייה זביידי. במהלך הפעילות חוסלו ארבעה מחבלים ו-5 נפצעו.
זביידי, פעיל גא"פ בכיר, מהמחבלים המרכזיים במחנה הפליטים ג'נין, היה מעורב בפעילות טרור נרחבת וביצע פיגועי ירי וכן קידם פיגועים נוספים במתווים שונים.
הוא היה מעורב בין היתר בפיגוע הירי בצומת חרמש ב-30 למאי בו נרצח מאיר תמרי הי"ד, ובפיגוע ירי נוסף בגזרה מספר ימים קודם בו נפצעו אזרח וארבעה חיילי צה"ל. זביידי הופלל בחקירות כמעורב בציר אספקת רכבים לפיגועים ובשילוח מחבלים.
לוחמי הימ"מ כיתרו את המבנה בו הסתגר זביידי יחד עם מחבלים נוספים וירו לעבר המבנה. לאחר סריקות במבנה אותרו שני מחבלים שחוסלו- מוחמד זביידי וחוסאם חנון, ואיתם שלושה נשקי M-16 ומחסניות ששימשו אותם.
כמו כן, במהלך המבצע נעצרו 17 מבוקשים ובסריקות אחר אמצעי לחימה איתרו הכוחות והחרימו שבעה נשקים, מטענים מאולתרים, תחמושת וציוד צבאי. אחד הנשקים אותר על חמוש לאחר שנתפס והוסגר לכוחות.
במהלך הפעילות התפתחו חילופי אש והושלכו מטענים לעבר הכוחות אשר ירו במחבלים ופגעו בהם.
הכוחות שפעלו בג'נין, חטיבת המילואים 646, יחידת דובדבן במילואים, לוחמי הימ"מ, הנדסה ומג"ב.
במהלך הלילה כלי טיס של צה"ל תקף חוליית מחבלים חמושה שזוהתה במרחב וסיכנה את כוחותינו. כמו כן, במהלך המבצע הלוחמים איתרו והשמידו פיר תת קרקעי ומחרטה לייצור אמצעי לחימה.
במחנה הפליטים עקבת ג׳אבר הלוחמים השמידו מטענים שאותרו ובחברון נעצרו חמישה מבוקשים בהם בכיר חמאס והוחרמו דגלי חמאס.
עד כה נעצרו מתחילת המלחמה מעל 2,000 מבוקשים ברחבי אוגדת יהודה ושומרון וחטיבת הבקעה והעמקים, כ-1,100 מהם משוייכים לחמאס.





