מתכון לפס אינגליש קייק אחד:
מצרכים:
- 2 ביצים
- שליש כוס (66 ג’) סוכר
- שקית (10 ג’) סוכר וניל
- שליש כוס (66 ג’) שמן
- חצי כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים
- כפית קליפת תפוז מגורדת דק (לא חובה)
- ¾ כוס (105 ג’) קמח תופח (או ¾ כוס קמח רגיל מעורבב עם ¾ כפית אבקת אפיה)
- חצי כוס (45 ג’) קוקוס (לא חובה)
אופן ההכנה:
מחממים תנור מראש ל180 מעלות תוכנית חום עליון תחתון (לא טורבו!) ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
מערבבים את הביצים עם הסוכר וסוכר הוניל באמצעות מטרפה. מוסיפים שמן, מיץ תפוזים ומערבבים. בסוף מוסיפים קמח תופח ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים (מתקבלת תערובת דלילה).
יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.