
לביבות כל אחד יודע להכין, אך אם תיישמו את שלושת הטיפים הבאים מובטחת לכם תוצאה טובה הרבה יותר!
טיפ1: לסחוט את תפו"א בתוך חיתול בד/מסננת. פעולה זו תוציא את כל הנוזלים העמילניים המיותרים מתפוחי האדמה, ותתן לנו לביביה קריספית יותר. מומלץ לסחוט ממש חזק עם הידיים עד שאין בכלל נוזלים.
טיפ2: להוסיף בצל מטוגן, הבצל יתן טעם מתקתק ויאזן את המליחות של הלביבה, ויתן רובד נוסף של שומניות (במובן הטוב של המילה)
טיפ3: לכסות את המחבת. זהו הטיפ החשוב ביותר, מכיוון שאם נטגן על אש גבוה ללא מכסה - נקבל לביבה שחומה/שרופה מבחוץ ולא מוכנה מבפנים. לכן השיטה האידאלית ביותר היא לטגן תחילה על אש גבוה כדי לקבל שכבה חיצונית שחומה וקיספית, ומיד לכסות את המחבת ולהנמיך את האש ללהבה הנמוכה ביותר, כך הלביבה שלנו תאפה מבפנים ולא תשרף.
המתכון המקורי ל-לעטקס של סבתא
מצרכים:
- 3 תפוחי אדמה בינוניים
- בצל לבן גדול
- כף שטוחה מלח
- כפית פלפל שחור טחון
- ביצה
- כף קמח
- שמן לטיגון
אופן ההכנה:
תחילה נקלף את תפוחי האדמה ונגרד בעזרת פומפייה
נשפוך למסננת ונתן לנוזלים להגיר, ונסחט היטב
נקצוץ בצל ונטגן עד להזהבה, ונוסיף לתפוחי האדמה המגורדים
נוסיף מלח ופלפל, קמח וביצה, ונערבב לאיחוד
נחמם מחבת עם שמן בגובה 2 סנטימטר
ניצור 'לביבות' בעזרת הידיים ונטגן במחבת
נכסה את המחבת וננמיך את הלהבה
לאחר כ3-4 דקות נהפוך את הלביבות ונתן טיגון נוסף של דקה או שתיים
נוציא מהמחבת לנייר סופג, ונגיש לצד ציזיקי או שמנת חמוצה
טיפ בונוס: לקבלת אקסטרה קריספיות - הוציאו את הלביבות מהשמן לרשת ולא לנייר סופג!
בתאבון
וחג אורים שמח!