הרב רפאל נגארי, אביו של נריה נגארי הי"ד, שנפל בקרב בבסיס זיקים, אמר קדיש במקום בו בנו נפל בקרב.
"ביום חמישי האחרון הוזמנו ע"י הצבא עם שאר משפחות הנופלים שמסרו נפשם בבסיס זיקים בא"ח העורף, לסיור שמשחזר את הקרב שהתחולל בשמחת תורה", מספר הרב רפאל בשיחה עם ערוץ 7.
"לאחר פירוט הקרב בליווי מצגת ע"י המח"ט ומפקד הבסיס, לקחו כול משפחה למקום בו נפל יקירם. משמעותי ומרגש ביותר היה לראות את המקום בו נפל נריה שלנו תוך שהוא עסוק בהבאת ציוד רפואי לפצועה שאותה חילץ תחת אש עם חבריו. החדר שבפתחו נהרג נריה היה בדרך למיגונית שבה שהו הטירונים ומשפחה שבאה לשמחם בחג.
נריה היה קרבן ציבור שהגן בגופו על חבריו. בעקבות מותו שני טירונים שהיו איתו, נאבקו במחבל עד חיסולו, והתקדמותו לעבר המיגונית נעצרה, ובכך ניצלו חייהם של עשרות נפשות.
ישבנו סביב מקום נפילתו קראנו פסוקי תהלים מפרק קיט אותיות שמו ונשמה הדלקנו נרות נשמה לעילוי נשמתו, וסיימנו בקדיש ותפלת אל מלא רחמים ע"י רב החטיבה. בקשנו לראות גם את המסלול שעשה מעמדת ש"ג מטווחים בכדי לחלץ את הפצועה תחת אש במסירות נפש יחד עם חבריו".
