בהצבעה שהתקיימה היום (ה') אחר הצהריים אישרה הכנסת בקריאה ראשונה, ברוב של 49 תומכים לעומת 36 מתנגדים, את הצעת החוק הממשלתית להפרטת רשות הנמלים לחברות ממשלתיות.

זמן קצר לפני ההצבעה נערכה פגישה בין נציגי האוצר להסתדרות בניסיון לגשר על המחלוקת, אולם זו הסתיימה ללא תוצאות.

את ההצעה יזמו שר האוצר ושר התחבורה ולפיה יפוצלו שלושת הנמלים בארץ, חיפה, אילת ואשדוד לשלוש חברות ממשלתיות ועצמאיות ויתחרו זו בזו, וכן תהיה רשאית להפסיק הפעלת נמל או להוסיף נמלים לרשימת הקיימים החוק יועבר כעת לאחת הוועדות לצורך הכנה לקראת קריאה שניה ושלישית.

חברי סיעת המפד"ל נעדרו מן האולם לאחר שחזרו בהם מ החלטתם לתמוך בהצעת החוק משום שבעקבות המשבר הקואליציוני אינם רואים עצמם כחלק מן הקואליציה.

ח"כ שאול יהלום אמר לפני ההצבעה: "אני מקווה שהממשלה מקבלת את האיתות שלנו, שזהו משבר רציני. אני מציע לראש הממשלה להיכנס לעובי הקורה ולפתור את המשבר במהירות, לפני שימצא עצמו עם קואליציית מיעוט מתפוררת".

בנמלים נמשכת השביתה ובשעה זו ממתינות שבע אוניות עמוסות חומרי גלם לתעשיית המזון מחוץ לנמלים. שר החקלאות ישראל כץ שלח היום מכתב לשר האוצר בנימין נתניהו וממנו עולה כי שביתת הנמלים עלולה לגרום לשימוש במלאי מזון החירום של ישראל. עוד נאמר במכתב כי "קיימת סכנת מוות ממשית לבעלי החיים השונים בשל הרעבה".

רשות שדות התעופה מתגברת מהבוקר את הצוותים שלה במסוף הגבול במעבר ניצנה, בין ישראל למצרים, כדי לאפשר מעבר מהיר של מאות משאיות עם מטען לייצוא מנמלי הים במצרים. עמיר פרץ אמר אתמול, שאם תאשר הכנסת חוק שיאפשר לפרק את רשות הנמלים, תיווצר הסלמה שלא הייתה כדוגמתה ביחסי העבודה במשק.

לפני הצהרים הפגינו כאלפיים תעשיינים ועובדי תעשיה בנמל חיפה במחאה על השבתת הנמל. מולם הפגינו עובדי הנמל השובתים, ואף השליכו חפצים לעבר התעשיינים. הם קראו: "בדם ואש את ביבי נגרש". שלושה אנשים נפצעו קל.

עובדי המדינה הפסיקו במפתיע את העיצומים בכל משרדי הממשלה. העובדים מסרו כי מדובר במחווה לרגל חג הסוכות, אך למעשה הופסקו העיצומים בשל חששם של העובדים שלא יקבלו שכר על ימי החופשה שלהם בימי חג הסוכות משום שהממשלה תראה בימי חופשה אלה כהמשך העיצומים, ולא חופשה שגרתית. על פי תקנות נציב שירות המדינה אם ימשיכו העובדים בעיצומים עד החג, גם ימי החופשה שלהם ייחשבו לימי עיצומים והם לא יקבלו בעבורם שכר. לאחר חג הסוכות צפויים העיצומים להתחדש ואף להחריף.

ההסתדרות איימה היום להחריף את העיצומים לאחר חג הסוכות והיא אף מאיימת בהשבתה כללית של המשק. בשבוע הקרוב יהיו משרדי הממשלה סגורים בשל יציאת עובדי המדינה לחופשת סוכות מאורגנת כבכל שנה.