
העיתון "וול סטריט ג'ורנל" דיווח הלילה (שלישי) שישראל בנתה מערכת של משאבות ענק שבה היא תוכל להשתמש כדי להציף את רשת המנהרות של חמאס ברצועת עזה במי ים.
גורמים אמריקניים שצוטטו בדיווח אמרו כי פעולה כזו עלולה להרוס את המנהרות ולהרחיק את המחבלים ממפלטם התת-קרקעי, אך גם לאיים על אספקת המים של הרצועה.
לפי הדיווח, מערך המשאבות שכולל לפחות חמש הורכב מצפון למחנה הפליטים שאטי שבצפון הרצועה כבר באמצע החודש שעבר. משאבות אלו אמורות לשאוב מים מהים התיכון ולהציף את המנהרות באלפי מטרים מעוקבים של מים בכל שעה, מה שיוביל להצפתן בתוך שבועות.
הגורמים שצוטטו בדיווח אמרו כי ישראל הודיעה לראשונה לארה"ב על האפשרות הזאת בתחילת החודש שעבר, מה שגרם לדיון בשקלול ההיתכנות שלה והשפעתה על הסביבה, מול הערך הצבאי של השבתת המנהרות. הגורמים הוסיפו כי עדיין לא הוחלט בישראל אם להוציא את הפעולה לפועל.
