
מפקד פיקוד צפון, האלוף אורי גורדין, שוחח עם לוחמים על פעילות צה"ל בגבול הצפון בצל איומי חיזבאללה ועל רקע מותו של חקלאי כבן 60 מטיל נ"ט שירה ארגון הטרור.
"יום ה-7.10 התחיל בשבר גדול בשל העובדה שלא הצלחנו לתת את ההגנה לתושבי עזה - אך ביום זה ראינו גילויי גבורה של אנשים ששילמו בחייהם על הלחימה. המציאות הזאת גרמה לנו להתחייב כאן בצפון ולתת הגנה מלאה. כוחות הסדיר ירדו לעזה וכאן נשארנו עם מערך המילואים של שביצע הגנה חזקה מאוד", תיאר גורדין.
הוא סיפר כי "בתוך זמן קצר תפסנו את ההגנה והקרב על הזמן לפני שחיזבאללה התעורר וכבר לא יכול היה לתקוף. ההגנה שלנו פגעה באויב".
"הזירה בדרום היא המרכזית ואצלנו זו זירה משנית. לכן אנחנו מצליחים, למרות שהיום נהרג אזרח בנטועה. אם עד לפני חודשיים המציאות היתה שהחקלאים בצפון נמצאים על הגבול - כעת היא בעייתית. אנחנו חייבים להרחיק את האויב ומחוייבים לכך", הדגיש גורדין.
לדבריו, "המערכה עוד ארוכה ונפעל במקום המתאים. המלחמה היא ארוכה והרגע שנוכל לצאת קדימה עוד יבוא. בצפון אנחנו נמצאים במוכנות גבוהה מאוד. אם תיפתח מתקפה, תהיה הגנה, ואז נפתח במתקפה משלנו. חיל האוויר מוכן למצב הזה בכל עת".
עוד הזכיר כי בקרוב יצאו חיילי מילואים רבים מהצפון להפוגה. "בתקופה הקרובה חלק מהחיילים יצאו הבייתה להתרענן כדי לתמוך בעורף להיות בבית בעבודה ולהיות ערוך לחזור. אין לי ספק שהתחושה שלכם לא נעימה ללכת הביתה באמצע הלחימה ואני מעריך את התחושה הזאת. אתם יוצאים הביתה לעוד לא הרבה זמן. ננהל את הכוחות באופן מדוד. נצטרף הרבה כוח בהגנה על הגבולות. ביצעתם קרב הגנה מקצועי בלי להסס ועברתם את היכולות של חיילי הסדיר".
הוא העריך כי הלחימה בעזה רחוקה מסיומה. "נשארו עוד שלוש שכונות בצפון הרצועה והטיפול בהן יושלם בתוך כמה ימים. בדרום ובחאן יונס זה ייקח שבועות".
האלוף גורדין דיבר גם על חשיבות האחדות בעם. "הגענו למלחמה בשנה לא קלה בה חווה עם ישראל הרבה קושי וויכוחים. היום אני רואה את ההתגייסות של כולם יחד. זה לא סתם צבא העם - זה עם שהוא צבא. אני רואה שהעם כולו מגויס".
"יש לנו הזדמנות לשנות את המציאות הביטחונית בצפון וזה הזמן שלנו לשנות כדי שהחיים יוכלו להיות של שלום פריחה ושגשוג. בחנוכה אין ביטוי טוב יותר מאשר מלחמת האור בחושך. אתם מביאים איתכם את האור. כל אחד נותן ונלחם ומביא את האור שלו כדי שנהיה ביחד אור איתן", סיכם.