כלניות בלוחמי הגיטאות
כלניות בלוחמי הגיטאותצילום: בית לוחמי הגיטאות

מאירים את החושך

סדנאות מדליקות ליצירת מנורות וכריות לב מחומרים ממחוזרים, סיור קולינרי בכפרים דרוזיים וארוחה דרוזית אצל סבתא מהא, ארוחה במאהל בדואי, סיור אמנות גלילי ומפגש עם בונה עוגבים פרטים נוספים על כל האירועים באתר עמותת זמן גליל מערבי: https://www.westgalil.org.il/article/hanukawesterngalilee/

כלניות ברזל

מוזיאון בית לוחמי הגטאות בשיתוף פעולה עם היוצרת והמפיקה אפרת הלל הקימו מיצב ייחודי הכולל כ-1,500 פרחי כלניות קטיפתיות, שהוכנו בעבודת יד וננעצו ברחבת הדשא, כמספר הנפגעים באירועי השבעה באוקטובר, מלחמת "חרבות ברזל" ולציון "דרום אדום" שיחל בקרוב.

כלניות
כלניותצילום: לוחמי הגיטאות


המיצב כולל כלניות אדומות כמספר הנרצחים, צהובות כמספר החטופים כעת בשבי בעזה ולבנות כמספר השבים בחיים מן השבי.

לטובת הפרויקט שיתפו פעולה צוות בית לוחמי הגטאות, תלמידי שכבת כיתה י׳ מבית הספר "סולם צור" בקיבוץ גשר הזיו שבגליל המערב, ילדי הנעורים של קיבוץ לוחמי הגטאות וחברי הקיבוץ, שקיבלו הדרכה והכינו מאות פרחים לאורך השבוע.

נוגעים בעבר

רשות העתיקות מזמינה את הציבור לחזור איתה בזמן אל מנהגי החג הקדום וסמליו, ולרגע – להניח בצד את הדאגות – בתקווה לימים מלאי אור.

בין הפעילויות שיתקיימו בכל רחבי הארץ: סדנאות "אור ומאור בעת העתיקה", כנס ארכיאולוגי "בימים ההם בזמן הזה -החשמונאים באים", סיור בקריה הלאומית לארכיאולוגיה בירושלים, יום פתוח לקהל הרחב בחפירה ארכיאולוגית, ועוד. פרטים בעמוד הפייסבוק של רשות העתיקות.

נוגעים בעבר
נוגעים בעברצילום: רשות העתיקות

חנוכה בגן החיות התנ"כי

האכלות והעשרות מודרכות במגוון התצוגות, כל יום החל מהשעה 10:00. הפעילויות מתקיימות, בין היתר, בתצוגת הפילות, השימפנזים, הפינגווינים, האורנג אוטנים, הג'ירפות ועוד.

בכל יום החל מהשעה 11:00, בכל שעה עגולה, מתקיימת פעילות מודרכת ב"בבית-חי"- היכרות מקרוב עם בעלי חיים. יש להזמין כרטיסים מראש באתר גן החיות: www.jerusalemzoo.org.il

הספארי שוב פתוח

סיור האכלות מודרך בין חצרות בעלי החיים. פינת יצירה לחנוכה. פרטים נוספים באתר

חנוכה באקווריום ישראל

פעילות ייחודית בכיתת הלימוד שם ניתן יהיה לצפות במדוזות צעירות ובבקיעת סרטנים קטנטנים בבינוקולר. בנוסף פעילות חוש מישוש.

בחשיפה ראשונה - הצצה אל העבודות על שלד לוויתן המצוי, באורך 17 מטרים, שנחשף לפני כחצי שנה בחולות ניצנים וצפוי להתלות בשנה הקרובה באקווריום.

"הריזורט החדש הכי טוב בעולם"

בסוף השבוע האחרון התקיים טקס "פרסי התיירות העולמיים" World Travel Awards במלון בורג' אל ערב שבדובאי.

אחד הזוכים הגדולים של הערב היה אתר הנופש "אטלנטיס דה-רויאל" שנפתח בדובאי רק לפני פחות משנה, כאשר זכה בתואר "הריזורט החדש הכי טוב בעולם". מלון היוקרה נוצר על ידי צוות אנשי חזון הכולל את האדריכלים, המעצבים והאמנים המובילים בעולם, כאשר הנושא המרכזי שליווה את אנשי המקצוע בהקמת אתר הנופש הוא "אש ומים".

בתוך מספר חודשים מפתיחתו בתחילת השנה הנוכחית, אטלנטיס דה רויאל הפך לאייקון מיידי ברחבי העולם. עם אוסף של 795 חדרים אלגנטיים, סוויטות ופנטהאוזים ייחודיים, אתר הנופש מספק מגוון רב של חוויות מעוררות כבוד, מזמין את האורחים לשחות בין העננים בבריכות השמיים, להסתנוור ממזרקות שנושמות אש או לסעוד במבחר מסעדות שף מהמובילות ביותר בעולם.

גם המלון השני של הרשת בדובאי, אטלנטיס דה-פאלם, קיבל פרס נחשק, הוא זכה בתואר "אתר הנופש המוביל לאורך זמן", אטלנטיס דה-פאלם נמצא בקצה אי הדקל בדובאי ומושך אליו תיירים רבים מכל העולם, יש בו למעלה מ-30 מסעדות מובילות ונחשקות, אקווריום עצום ופארק המים הגדול בעולם AquaVenture הצמוד אליו.

תערוכה: צבעי הסוואה

שבר ומוות, קריעה, פריכות ומודעות כאובה לשעה הדוחקת מקשרים בין העבודות בתערוכה "צבעי הסוואה". היופי, ומרבית העבודות יפות במובן הראשוני ביותר של המילה, הוא כאין התנגדות או ניסיון איחוי. על הניסיון אפשר להביט בגיחוך כפלסטר על שבר לאומי ואפשר לראות בו אומץ ואצילות.

התחושה שתלויה כאד בחלל התערוכה היא שיותר מדיבור על שכבות מבניות יש דיבור על פצע ועל קווים שמזכירים שפני השטח הם תוצאה של טראומה. אך מבין הקווים והצורות, החומר והפרקטיקה של העבודות עולה ניסיון נועז, במידה רבה עדיין בבחינת גרעין משמעות שהתפתחותו עשויה להיות מרהיבה.

ארבעת האמניות המציגות בתערוכה, לא יכולות להיות יותר שונות אחת מהשניה: בטכניקה, בצבע, ובחומר; אך מה שמאחד אותן הוא השיבוש והיופי הגדול שדרים בכפיפה אחת בחלל הגלריה. שיבוש היוצר מתח אמנותי ורעיוני המתקיים בין היופי החיצוני של הטקסטורות והצבעים, לבין עוצמות רגשיות שהאמניות מבקשות לשדר באמצעות החומר. חן פייפר|ג'יין לבטון|מיה דנציגר| לילך וישנבסקי

חרבות ברזל: תגלית סליק כלי הנשק ממדבר יהודה

המגזין היוקרתי ה"National Geographic", פרסם את רשימת 7 התגליות הגדולות לשנת 2023. כמס' 1 ברשימה בחר בסליק כלי הנשק ממדבר יהודה שחשפו חוקרי רשות העתיקות, אונ' אריאל והמרכז לחקר מערות באונ' העברית. לצד תגלית זו מופיעים, בין השאר "מואי" - ראש אבן ענק מאי הפסחא שבאוקינוס השקט, ועיר קדומה של שבט המאיה במקסיקו, שאותרה בטכניקת לידאר.

כזכור, ב-6 בספטמבר השנה, פרסמה רשות העתיקות ממצא סנסציוני ממדבר יהודה: סליק של ארבע חרבות רומיות וראש כידון הטלה מלפני כ-1900 שנה, שהתגלו בגומחה נסתרת במערה בשמורת הטבע עין גדי, כשהממצאים במצב השתמרות מעולה. נראה, כי כלי הנשק הוסלקו ע"י מורדים יהודיים שהסתתרו במערות לאחר שנלקחו כשלל מלחמה מהצבא הרומי. "למצוא חרב אחת כזו זה נדיר, אז ארבע? זה חלום. שפשפנו את העיניים כדי להאמין", אמרו.

"אני גאה בצוות החוקרים על ההכרה העולמית בתגלית", אומר אלי אסקוזידו, מנהל רשות העתיקות. "אנחנו נמצאים בחג החנוכה, ומעט אור מגרש הרבה מן החושך".

תגלית החרבות התברגה גם בעשרת המקומות הראשונים של המגזין Heritage Daily לשנת 2023, שם הגיעה למקום השביעי המכובד.

מחווה לבני משפחת ביבס ולילדים

קונצרט החדש של תזמורת הבארוק ירושלים – "סיפור חורף". לצד הקונצרט החדש של התזמורת המובילה בישראל יבוצע עיבוד מיוחד לשירה של לאה גולדברג, "ערב מול הגלעד", שבו המילים המצמררות "נסתר הליל בין הבדים / והנביא הגלעדי / יורד דומם אל הבקעה / לחזות בשנת הילדים", כמחווה למען חזרתם של בני משפחת ביבס – ירדן, שירי, כפיר ואריאל, לילדים שחזרו מהתופת ולכל ילדי ישראל

הבארוק
הבארוקצילום: יואל לוי

במרכז הקונצרט הקנטטה "אמינטה ופילידה" מאת הנדל ולצדה סוויטה מלאת חן מאת טלמן וקונצ'רטו וירטואוזי מבריק וחגיגי מאת ויואלדי לשני כינורות וצ'לו.