
מצרכים:
- כוס גריסי פנינה
- 4 סלסלאות של פטריות טריות/שימורים
- 4 בצלים לבנים קלופים
- 2 גבעולי סלרי
- כף סויה
- חצי כוס יין לבן (לא חובה)
- כף מלח/אבקת מרק פטריות
- בצל ירוק לקישוט
אופן ההכנה:
תחילה נשרה את הגריסים במים פושרים בין שעה לשמונה שעות,
נקצוץ את הבצלים ונטגן על חום בינוני עד להזהבה
נחתוך את הפטריות לפרוסות ונוסיף לסיר ונטגן שלוש-ארבע דקות
נקצוץ את הסלרי ונוסיף גם אותו
נסנן היטב את הגריסים מהמים שלהם ונוסיף לסיר
נוסיף מים חמים עד סוף הסיר (הגריסים סופגים המון מים)
נכסה ונבשל על אש גבוה חצי שעה
לאחר חצי שעה בישול נוסיף את היין וסויה והמלח/אבקת מרק פטריות
נבשל עם מכסה פתוח ל20 דקות נוספות
נגיש עם בצל ירקו קצוץ מעל
בתאבון!