מתכון לסופגניה קלאסית מנצחת של רשת "מאפה נאמן" מאת מימי נאמן שייך -
מרכיבים להכנת סופגניות קלאסיות לחנוכה קלה ומהירה -
מרכיבים לסופגניה:
- ק"ג קמח מנופה
- חצי כוס סוכר
- 2 כפות שמרים יבשים
- רבע כוס שמן קנולה
- 2 ביצים גדולות
- קורט מלח
- 2 כוסות מים פושרים
- 1 בקבוק שמן לטיגון
- אבקת סוכר לציפוי
- 1 צנצנת ריבת תות למילוי.
- נייר אפייה
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים חצי מכמות הקמח יחד עם השמרים.
מוסיפים תוך כדי ערבוב את הסוכר, הביצים, מים ושמן ברגע שמתקבלת תערובת אחידה ומעט נוזלית מוסיפים את שארית הקמח בהדרגה וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות בערך.
מכסים את הקערה של המיקסר בניילון נצמד היטב ומניחים בצד לתפיחה עד להכפלת הנפח של הבצק.
בינתיים לוקחים נייר אפייה וגוזרים אותו לריבועים שעליהם ישב כל כדור בצק .
לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו לבערך 12 כדורים בגודל של ביצה וכל כדור בצק מניחים על ריבוע נפרד של נייר אפייהבתבנית.
משמנים מלמעלה את כל כדורי הבצק ומכסים את כל התבנית בניילון נצמד. מניחים לכדורי הבצק לתפוח שוב עד להכפלת הנפח.
מחממים שמן לטיגון עמוק ומכניסים לסיר את הסופגניה יחד עם הריבוע של נייר האפייה, כך הסופגניה נשארת יפה ועגולה. תוך בערך 3 שניות הנייר אפייה נפרד מהבצק בתוך השמן ואפשר להוציא אותו.
מטגנים בערך 2-3 דקות מכל צד, עד שהסופגניה זהובה ויפה. מעבירים את הסופגניות לנייר סופג ומניחים להן להתקרר מעט.
מפזרים מעל כל סופגניה אבקת סוכר בנדיבות ומזריקים לתוכה ריבת תות כמה שאוהבים.
בתיאבון.