Rashida Tlaib
Rashida TlaibReuters

השדולה הנקראת "ארגון הפעולה הארמנית האמריקנית" מברכת את חברת הקונגרס הדמוקרטית ראשידה טלייב על המפגש איתה ושיתפו תמונה שלה עם נציגי הכנסיה הארמנית בוושינגטון.

השדולה, כך בפרסומיה, מאמינה "בעמידה לצד קבוצות אחרות שהתמודדו עם דיכוי היסטורית ונלחמות בדיכוי היום. למידה על נושאים אחרים והוראת הנושאים שלנו חיונית לבניית זכויות אזרח, זכויות מהגרים, זכויות פליטים וצדק חברתי לכולם".

חברת הקונגרס הפיצה את השקר של הטבח בבית החולים שיפא לאחר הפגיעה בו מירי פלשתיני כושל, האשימה את ביידן בתמיכה ברצח עם בפלשתינים וננזפה רשמית ע"י בית הנבחרים האמריקני בגין הפצת מידע שקרי והסתה נגד ישראל ובקריאה ישירה לחיסול מדינת ישראל ואוכלוסייתה.

לדבריה, גירוש הארמנים היום בירושלים דומה לגירוש הפלשתינים.

הרקע לדבריה של חברת הקונגרס האנטי ישראלית היא פרשה שהחלה לפני מספר שנים כאשר הוחלט להחכיר שטח ל-99 שנים ברובע הארמני בירושלים, לטובת מיזם נדל"ני של הקמת מלון חדש ומפואר, באזור הרובע.

על פי דיון שהתקיים לאחרונה בבית המשפט בירושלים על הקרקע ועל החנייה, מדובר במקרקעין בתחומי העיר העתיקה בירושלים, בשטח כולל של כ-11.5 דונם, הכוללים מגרש חניה. המקרקעין היו בחזקת הפטריארכיה הארמנית ונטען כי החזקתן הייתה בנאמנות עבור כל בני העדה הארמנית. מספר מבני הקהילה הארמנית הביעו את מורת רוחם, והגישו תביעה לבית המשפט על כך שהם צריכים לשלם סכומים של מאות שקלים בחודש עבור החנייה, כאשר למעשה מדובר בנסיון לעצור את הבנייה.

החכירה המחודשת הציפה רגשות שסוערים בקרב חברי הקבוצה הארמנית לבין הפטריארכיה שהחכירה את השטח כבר מזה תקופה ארוכה ובמקום פרצו הפגנות וחסימת דחפורים נגד גזילת הקרקעות, או נגד "נסיון לתפיסת קרקע" כפי שכינו זאת הרשויות בירדן המופקדות על "המקומות הקדושים בירושלים" שמלבות את הסערה.

יצויין כי נכסי הנדל"ן של הכנסיה הארמנית באיזור שער יפו הם בעלי ערך גבוה ביותר והמאבק על כמה מהמבנים גרם בעבר למשבר קשה בתוך הפטריארכיה.

"מדובר במאבק של גורמים בקהילה הארמנית על קרקעות, אבל האם בשל כך נכון להאשים את ישראל בעלילה שפילה של טיהור אתני, לחבור לגורמים פלשתינים עויני ישראל כמו טלייב ולהשמיץ את ישראל בתקשורת הערבית כאשר הזעם בעולם הערבי נגד ישראל על רקע המלחמה בעזה נותן רוח גבית לתקוף בימים אלו את מדינת ישראל בחריפות", קובל אחד המעורבים בפרשה.