מתוך 'אויבים'
מתוך 'אויבים'באדיבות כאן 11

"אויבים", המציגה את דמותם של מנהיגי ערב דרך עיני המודיעין הישראלי, עלתה הערב בעונה חדשה שמגיעה לאחר מאורעות השבת השחורה, ב-7 באוקטובר.

המתקפה הקשה בתולדות ישראל, והמלחמה שפרצה בחזית הדרומית והצפונית, מחדדת מה עומד מאחורי כוונותיהם האמיתיות של אויבינו, כשהם מצהירים שברצונם להשמיד, לפגוע ולמחוק את הישות הציונית.

הסדרה, שזכתה למיליוני צפיות ולחשיפה גם בעולם הערבי, עוסקת בכל פרק בדמות המנהיג האויב ועוינותו לישראל ובשאלה - כיצד המודיעין הישראלי מפרש את אישיותו , כוונותיו, ופעולותיו. כשהעונה החדשה של "אויבים" מביאה את תולדותיהם של שישה מנהיגים אזוריים, החל מילדותם, וחושפת את סיפור חייהם, הלך מחשבתם ואת הפעולות שהמודיעין הישראלי ביצע על מנת לסכל את פעולותיהם.

השישה הם מנהיגה העליון של איראן, עלי ח'אמנאי, שנחשב לאויב מספר אחת ואחראי לכל ההתקפות נגד ישראל. חסן נסראללה שהפך לאיום הישיר הגדול ביותר על ישראל. נשיא סוריה, באשר אסד. מנהיג החזית העממית ג'ורג חבש, שהביא לטרור הבינלאומי את חטיפות המטוסים. מייסד הג'יהאד האיסלמי, פתחי שקאקי, שדגל בהרס חסר פשרות של ישראל, הרבה לפני החמאס, ומרואן ברגותי, מנהיג התנזים של הפת"ח, היושב בכלא הישראלי, שעולה לאחרונה לכותרות תחת השאלה - האם ייבחר למנהיג הבא של העם הפלסטיני.

הפרק הראשון שעלה הערב (שלישי) ופתח את העונה החדשה עסק בדמותו של "התמנון מטהרן", עלי ח'אמנאי, המנהיג העליון של איראן. הפרק חושף את מבצע הטרור הגדול בהיסטוריה שתכנן חמינאי וסוכל ברגע האחרון על ידי המוסד ומגלה ראיות חדשות למעורבות איראנית בפיגועים נגד ישראל בארגנטינה.

הפרק נתן הצצה נדירה לדמותו של המנהיג המסוכן והמסקרן הזה, דרך ראיונות עם אנשים שהכירו אותו אישית ודרך אנשי מודיעין מהארץ ומהעולם, שעסקו בניתוח אישיותו.

הפרק השני יעסוק ב"שליח האיראני" חסן נסראללה, מי שעומד בראש ארגון הטרור החיזבאללה. דמותו של נסראללה, האויב שמהווה את האיום הישיר הגדול ביותר על ישראל, נחשפת בפרק כפי שלא נחשפה מעולם. הפרק יענה על השאלה, כיצד ילד עני מדרום לבנון הופך ארגון טרור קטן לארגון הטרור המסוכן בעולם וכיצד ידע, כבר בגיל 9, שהוא רוצה להנהיג את השיעים בלבנון?

בפרק יחשפו הקשרים האישיים של נסראללה עם ההנהגה באיראן, המרדף לחיסולו במלחמת לבנון השנייה והמבצע המדהים לחיסול הבכירים בחיזבאללה המקורבים מאוד לנסראללה. בנוסף, ייחשף האירוע בו צה"ל יכול היה לחסל את הנהגת החיזבאללה ונעצר ברגע האחרון.