
מוחמד אשתייה, ראש ממשלת הרשות הפלסטינית, טוען כי "תושבי רצועת עזה גורשו מבתיהם וקיימת הרעבה מכוונת בכל מקום בפרט בצפון הרצועה ומי שניצל מההפצצות מת ברעב או מפציעה שאינה מטופלת".
"ישראל מחפשת פתרון ביטחוניים. הגישה הזו שהיא מאמצת מזה שלושים שנה לא הביאה ולא תביא לה שלום. פעם היא מחפשת אמצעים ופתרונות ביטחוניים, ופעם מחפשת אחר שלום כלכלי, ופעם מחפשת שלום תמורת שלום, ופעם אחרת מחפשת כספים תמורת רגיעה. כל האסטרטגיות הללו נכשלו, שכן הביטחון לא יביא שלום, ולא כלכלה ולא דבר אחר", אמר אשתייה.
הוא הוסיף כי "אם ישראל רוצה שלום עליה לסיים את הכיבוש אשר פקד את ארצנו וגירש את עמנו, וללא החזרת הפלסטיני לאדמתו היא לא תזכה בשלום, ועליה להבין כי רק האדמה תמורת שלום היא הפתרון ומימוש זכויות העם הפלסטיני הוא הפתרון, וההכרה בפלסטין היא הפתרון, והפסקת ההרג היא הפתרון".
אשתייה קרא "להכניס את המתנחלים לרשימות הטרור, למנוע את כניסתם למדינות אירופה או לקבל ויזה לארה"ב ולשלול מהם את האזרחות האירופאית והאמריקנית והרוסית אם ברשותם אזרחות כפולה".
"צעדים אלה", אמר אשתייה, "חשובים כדי להעביר מסר אישי לכל מתנחל שהנוכחות שלו על האדמה הפלסטינית אינה חוקית".
אשתייה קרא לתובע הכללי של בית הדין הבינלאומי בהאג "לבנות מסד נתונים ובו שמות המתנחלים כדי להעמיד אותם לדין בגין הימצאותם באופן בלתי חוקי על אדמה פלסטינית".