מצרכים:
- 1 ק"ג קמח לבן רב תכליתי
- 10 גרם שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר לבן
- 800 מ"ל מים
- 5 גרם מלח
אופן הכנה:
בקערת המיקסר שמים את כל המרכיבים מלבד המלח ולשים במהירות בינונית למשך 3 דק'.
לאחר 3 דק' מוספים את המלח ולשים שוב למשך 2 דק'.
מעבירים את הבצק מהמיקסר לקערה רחבה ועוטפים בניילון נצמד- להתפחה למשך כשעה.
לשים ידנית את הבצק ומתפיחים שוב למשך שעה נוספת.
לאחר ההתפחה השנייה שמים בסיר רחב כליטר שמן ומביאים את השמן לחום של 160-170 מעלות.
לוקחים חתיכת בצק ושמים לטיגון, בעזרת כפית בזמן הטיגון יוצרים חור יותר רחב בכדי לקבל את צורת הספינג'.
הופכים את הספינג' כדי שישחים משני הצדדים, מעבירים לרשת צינון ולאחר מכן לקערה רחבה כדי לצפות בסוכר.
בתיאבון.
המתכון באדיבות חן כהן, הקונדיטור הראשי של DAVO PRO