
אחרי 20 שנים בכלא, אישה אוסטרלית שהורשעה ברצח ארבעת ילדיה והפכה לאחת הדמויות השנואות ביותר בהיסטוריה של אוסטרליה, שוחררה מהכלא לאחר שזוכתה על ידי בית המשפט.
קתלין פולביג הורשעה בשנת 2003 ברצח ארבעת ילדיה, קיילב, פטריק, שרה ולורה, שמתו באופן מסתורי בין השנים 1989 עד 1999 בגילאים שבין 19 ימים ל-18 חודשים.
פסק הדין המקורי של פולביג לא היה מבוסס על ראיות רפואיות שהסבירו כיצד ארבעת ילדיה הקטנים מצאו את מותם, והתביעה הסתמכה רישומי יומן שניהלה פולביג כהודאה באשמה. התביעה גם לא זימנה מומחים להעניק עדות שיכולה הייתה לתמוך בטענות כי היא הרוצחת של ילדיה.
כתב האישום נגד פולביג גם הסתמך על חוק שנוי במחלוקת לפיו שלושה או יותר מקרי מוות פתאומיים של תינוקות במשפחה אחת נחשבות כרציחות עד שיוכח אחרת. בעקבות זאת החליטו השופטים להרשיע את פולביג בשנת 2003 ברצח ארבעת ילדיה ושלחו אותה ל-40 שנות מאסר.
אלא שבימים האחרונים התגלו ראיות חדשות שהוגשו לבית המשפט לערעורים, שהחליט לזכות את פולביג ולשחרר אותה מהכלא לאחר שכבר ריצתה 20 שנות מאסר.
אחת הראיות החדשות הייתה של צוות מדענים שמצאו כי שניים מילדיה של פולביג נשאו גן הגורם לאפילפסיה קטלנית והשופטים בבית המשפט לערעורים השתכנעו כי הילדים מתו מוות טבעי.
"המערכת העדיפה להאשים אותי במקום לקבל את העובדה שלפעמים ילדים יכולים למות באופן פתאומי, בלתי צפוי ושובר לב. התובעים הוציאו את דברי מהקשרם והפנו אותם נגדי. אני מקווה שאף אחד אחר לא יצטרך לסבול את מה שסבלתי", אמרה פולביג לעיתונאים מחוץ לבית המשפט.
כעת ידרשו עורכי דינה פיצויי עתק מהמדינה, ועורכת דינה רני ריגו אמרה כי "זה יהיה פיצוי גדול יותר מכל תשלום משמעותי שבוצע בעבר".