נקניק שוקולד
נקניק שוקולדצילום: המטבח של הירושלמי

מצרכים:

  • 250 גרם פתי בר
  • 1 כוס שמנת מתוקה או שמנת צמחית לגרסה פרווה
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1 כף תמצית רום
  • קוקוס לבן- לציפוי

אופן ההכנה:

נפורר בקערה באמצעות הידיים את הפתי בר, אך לשים לב שלא יהיו מפוררים מידי, אלא גס.

בסיר נחמם חצי כוס מהשמנת עד סף רתיחה, מורידים מהאש ורק לאחר מכן מוסיפים שוקולד מריר.

מערבבים היטב ומוסיפים תמצית הרום וחצי כוס שמנת קרה (לא מחוממת).

נמתין כ-2 עד 3 דקות עד שתערובת השוקולד תתקרר ורק לאחר מכן נשפוך על הביסקוויטים. יש לשים לב שהיא לא חמה מידי, כך הביסקוויטים ישארו קראנצ'ים ולא יתרככו.

נערבב לתערובת אחידה ונעביר לניילון נצמד, נגלגל לרולדה עם הניילון ונכניס להקפאה למשך שעה. לאחר מכן, נוציא את הרולדה ונצפה אותה בקוקוס לבן בנדיבות על גבי צלחת שטוחה עד לציפוי מכל הצדדים לחלוטין.

חותכים לפרוסות ומגישים (יש לשמור במקפיא)

בתאבון!