הקרבות בשג׳אעיה
הקרבות בשג׳אעיהצילום: דובר צה"ל

בממשל ביידן העבירו מסר לישראל לחתור לסיום המערכה הקרקעית הנרחבת ברצועת עזה עד לסוף השנה, כך דווח הערב (חמישי) בעיתון הניו יורק טיימס.

עוד דווח, כי על פי ציפיות הממשל בוושינגטון, ישראל צריכה לעבור לשלב חדש בו יהיו קבוצות קטנות יותר של לוחמים שייכנסו וייצאו ממרכזי אוכלוסייה בעזה כדי לאתר מנהיגים בחמאס, לחלץ בני ערובה ולהשמיד מנהרות.

במהלך ביקורו של היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב ג'ייק סאליבן היום בישראל, דן סאליבן עם בכירים בישראל לבי לוח הזמנים למעבר למלחמה ב"עוצמה נמוכה", כלשון הדיווח.

גורמים בוושינגטון אמרו כי ממשל ביידן מבין ומקבל את העובדה שמאמציה של ישראל לרדוף ולתפוס את מנהיגי חמאס יימשכו במשך חודשים, גם אחרי המעבר של הלחימה לעוצמה נמוכה יותר.

יחד עם זאת, בכירים בבית הלבן אמרו כי במהלך הפגישות בין סאליבן לבכירים הישראלים בהם ראש הממשלה בנימין נתניהו, סאליבן לא הורה או הנחה את ישראל בצע את המעבר לעוצמת לחימה נמוכה.

בלשכת נתניהו הגיבו: "ראש הממשלה נתניהו הבהיר שישראל תמשיך במלחמה עד שנשלים את כל יעדיה".