הבוקר (שישי) מתקיימת תפילת שחרית והלל חגיגית עם הרב שמואל אליהו ברחבת הסראייה בעיר צפת, בהשתתפות הרב איל יעקבוביץ', ראש ישיבת ההסדר בצפת, ראש העיר שוקי אוחנה וסגנו הרב יותם קארו.

תפילה זו חתמה סדרת תפילות הלל חגיגיות שהתקיימו במהלך ימי החנוכה תשפ"ד: בחוות המכוך בבנימין, במלון רמדה ירושלים עם מפוני שדרות, בכותל המערבי ובקרית שמונה עם חיילי צה"ל.

"התפילה הזאת היתה משמעותית מאוד עבורי", סיפר חייל מילואים שהשתתף בתפילה ההלל בקרית שמונה.

"אנחנו נמצאים פה משמחת תורה ומחזיקים את הקו ברצף. ירדתי לריענון של כמה שעות ובהשגחה פרטית וזכיתי להשתתף בתפילת השחרית עם הרב שמואל. זה היה מאוד חשוב לי. מצד אחד המחשבות ותשומת הלב הן במיקוד על המשימות הדורשות גם כוח פיזית וגם כוח נפשי, ומצד שני יש גם את הדאגה הכללי לעם ישראל והמחשבות על המלחמה. התפילה הבוקר נתנה פתח להרגיש שאנחנו לא שוכחים מי אנחנו, תחושות שמרוב העומס אנחנו בדרך כלל לא מצליחים להרגיש אותן. השירה והנגינה מתוך הקושי הציפו את התחושה שיחד עם הקושי הגדול, נזכה גם לישועות".

תפילות ההלל בחנוכה קיבלו משנה חשיבות במצב המלחמה שבו נמצאת מדינת ישראל, החטופים שעדיין לא שבו מן השבי וחיילי צה"ל שנפצעו בקרבות בעזה. תפילות אלו הוקדשו להצלחת חיילי צה"ל, השמדת אוייבינו ולרפואתם ולהשבתם של החטופים ולהצלחת עם ישראל, בעת הזו בפרט.