
אבי, אביו של אלון שמריז ז"ל שהיה בין שלושת החטופים שנורו בשוגג על ידי צה"ל מותח ביקורת חריפה על מערכת הביטחון.
"אנחנו מאוד מאוכזבים מכל הצורה שבה התחקור הזה מתנהל. אנחנו מקבלים את המידעים בקטעים וכל פעם משלימים מהעיתונות. זה לא מלבב מה שאנחנו קוראים בעיתון ובמיוחד שזה מעיד על גודל המחדל", אמר בראיון לחדשות 13.
הוא סיפר על המידע שהיה בידע לפני התקרית. "ידענו ששלושת החטופים נמצאים יחד במנהרה ושסאמר מתווך בינם לבין השובים שלהם. מה שהתפתח היה שבסופו של דבר הבן שלי עם התושייה שלו עשה הכל - כולל השלטים שנכתבו מתבלין כלשהו - זה ממש כתב היד שלו. מבין השלושה הוא היה הכי מנוסה מבחינה צה"לית, הוא ילד עם תושייה ששירת ביהל"ם והיה לו קל לעזור לחברים שלו לתמרן בתוך המנהרות".
"הבנתי מכמה קצינים בכירים ששמרו את החטופים הללו לשלבים האחרונים והם היו צריכים להתגבר על החוטפים שלהם ולצאת מהמנהרה. הם הצליחו לעשות את זה. הבנתי שהשלטים הם מלפני יומיים, זאת אומרת שהם היו מחוץ למנהרות יותר מ-72 שעות. הם זעקו לעזרה. תלו את השלטים, כתבו, ראו שהצבא לא מגיע וצעדו לקראתם. מאחר שהבן שלי מכיר את הצבא הוא נתן להם הנחיה להוריד את החולצה ולהסתובב עם דגל לבן. הם צעדו באור יום והכוח שם שחט אותם. זה לא מחדל, זו פשוט הפקרות שמישהו לקח את הוראות הפתיחה באש לידיים - והרג את הבן שלי", האשים.