עזה
עזהצילום: דובר צה"ל

חוסיין אל-שייח’, מזכיר הוועד הפועל של אש"ף ואשר שמו הוזכר כיורש אפשרי של מחמוד עבאס (אבו מאזן), אומר כי מיד לאחר סיום המלחמה ברצועת עזה כל הארגונים הפלסטיניים כולל חמאס יידרשו לבחון ברצינות את כישלון דרכם להשיג את יעד החירות עבור העם הפלסטיני.

לדבריו, תנועת חמאס צריכה לבצע הערכה כנה ורצינית ולבחון מחדש את מדיניותה ושיטות הפעולה שלה.

בראיון לסוכנות הידיעות רויטרס אמר אל-שייח’, כי תהליך אוסלו אינו יכול להוביל מימוש השאיפות של העם הפלסטיני לכונן מדינה פלסטינית בגבולות 1967.

הוא הוסיף, כי הרשות הפלסטינית, שהוחלשה ע"י ישראל בפעילותה הצבאית ובהרחבת ההתנחלויות, היא הנציג הלגיטימי של העם הפלסטיני ומוכנה ליטול שליטה על עזה לאחר המלחמה כדי שתהיה ממשלה פלסטינית אחת השולטת במולדת הפלסטינית.

אל-שייח’ ציין, כי הממשל האמריקני עדיין לא הציע מכניזם קונקרטי או יוזמות מדיניות בהזכירו את קריאתו של אבו מאזן לכנס וועידה בינלאומית לשלום כדי לסלול את הדרך ליישוב הסכסוך.