צה"ל הרס את בית המחבל שרצח את שי ואביעד ניגרקר הי"דדובר צה"ל

צה"ל הרס הלילה (שלישי) את ביתו של המחבל אוסאמה בני פאדל בעיירה עקרבה שמדרום לשכם. מדובר במחבל שרצח בפיגוע בחווארה את שי ניגרקר ובנו אביעד ז"ל.

לפני כשבוע נדחתה העתירה שהגישו בני משפחת המחבל בבקשה שלא להרוס את ביתם. המחבל נתפס לפני כחודש בתום מצוד ארוך.

עו"ד אופיר שטיינר מארגון חוננו המייצג את בני משפחת ניגרקר מסר: "הריסת בתי מחבלים מהווה צעד הרתעתי משמעותי מאוד. על כן, טוב עשה בג"ץ כשדחה את העתירה נגד הריסת ביתו של המחבל. הצטערנו לקרוא את פסק דינו של השופט כבוב, בדעת מיעוט, שאף בשעת מלחמה, חרף גודל ודוחק השעה, לא זז מעמדתו העקרונית נגד הריסת בתי מחבלים, בניגוד מוחלט לעמדת גופי הביטחון. על אירועי ה - 7.10 להדהד בין קירות בית המשפט העליון".

לפני כשלושה חודשים נרצחו שי ובנו אביעד בעת ששטפו את מכוניתם במכון שטיפה בכפר חווארה, כאשר המחבל הבחין בהם ופתח לעברם בירי.

במהלך הדיונים דרשו בפרקליטות הרס מוחלט של הבית באופן מיידי, בעוד משפחת המחבל, באמצעות עו"ד לאה צמל, דרשה את אטימת חדרו של המחבל בלבד והרס קל יותר.