חילי טרופר
חילי טרופרצילום: Tomer Neuberg/Flash90

השר וחבר הקבינט המדיני-בטחוני חילי טרופר אומר כי אם תזדמן לישראל עסקה לשחרור החטופים תמורת הפסקת אש זמנית בלחימה בעזה - עליה לקבל אותה.

"גם הכרעת חמאס וגם שחרור החטופים הן מטרות מרכזיות. אבל יש עניין של דחיפות - ממילא ייקחו חודשים או שנים לחסל את שלטון החמאס. יש סיכוי טוב שגם חבר'ה שעדיין לא יתגייסו ילחמו בעזה וזה ילווה אותנו הרבה זמן, בעוצמה משתנה. לכן, סוגיית הדחיפות רלוונטית - אם יש הזדמנות להחזיר חטופים הביתה, נכון לעשות את זה. את חמאס אפשר להכריע גם בעוד חודש, אבל להחזיר חטופים לא בטוח", אמר טרופר בראיון לבני טיטלבוים בכאן מורשת.

הוא הדגיש כי "דבר אחד לא אסכים לשלם - הפסקת המלחמה. יש לנו אחריות להמשיך. אם מדובר בהפוגה, זה מחיר שנכון לשלם. אבל סיום מוחלט - זה לא על הפרק".

טרופר נשאל על המחלוקת סביב התנהלות מטה משפחות החטופים. "אני לא מרגיש שאני בפוזיציה להגיד למשפחות איך לפעול. הם אזרחים שהיקרים שלהם נמצאים בתוך מחילות בעזה ונלחמים על מנת להשיב אותם. אנחנו כממשלה צריכים לתכלל את כלל השיקולים לטובת ישראל".

לשאלה לגבי סיכון חיי חיילים במטרה להחזיר חטופים השיב, "במקרה של הפעולה בה נפל גל איזנקוט ז"ל לדוגמה, פעלנו באזור בלי קשר, על מנת לאתר פירים. יש מחירים שלא נכון לשלם, אבל אני גם לא אומר שלא נעשה כלום אם מדובר בגופה".

טרופר ציין גם כי הוא תומך בהחלטת שר הפנים משה ארבל לקיים את הבחירות המקומיות על אף המלחמה, והוסיף כי השגרה חייבת להימשך.