יוסי דגן
יוסי דגןצילום: דוברות

שבועיים לאחר שבכיר הרשות הפלסטינית גיבריל רגוב, קרא בראיון לתקשורת המצרית לרצוח ישראלים ביו"ש כפי שנעשה בטבח ה-7 באוקטובר בעוטף עזה, הגיש ראש מועצת שומרון יוסי דגן תלונה במשטרה בגין דברי ההסתה החמורים.

דגן ציין כי דברי רג'וב מהווים סכנה משום ש"מדובר באדם שמעורב בהפעלת המחבלים ברשות, מה שמכונה 'מנגנוני הביטחון של הרשות', שיש לו השפעה ציבורית ויכולת להנעה של מחבלים חמושים לרצוח יהודים".

לדבריו מדובר באירוע חמור ביותר. "לא יכול להיות שדמם של המתיישבים ביהודה ושומרון יהיה הפקר. דבריו של הטרוריסט הנאצי רג'וב הם חמורים מאין כמותם, אם משטרת ישראל ידעה לעצור שחקנית קולנוע שצייצה נגד ישראל יחד עם עוד אלפי פלסטינים ותומכי טרור נוספים ביו"ש, אין סיבה שמשטרת ישראל לא תגדע את ראש הנחש ותעצור בפנים את המנהיג שלהם שקורא בפנים גלויות לרצח ישראלים".

"הגיע הזמן שנלמד מטעויות העבר. הקץ להכלת הטרור. אני דורש לעצור את רג'וב מיידית", סיכם.