שגית בכנר מפורום נשות המילואימניקים מציגה בראיון לערוץ 7 את הדרישה מהמדינה להכיר בנשים והגברים שנותרו מאחור כאשר בני ובנות הזוג משרתים בחזית ולסייע להם להמשיך ולתחזק את משק הבית.
"הפורום הוקם בארבעת השבועות האחרונים, שהוקם על ידי נשים שהרגישו צורך להפסיק להיות שקופות", מסבירה בכנר. "הבעל בחזית, אנחנו בעורף צריכות לתמוך ולהיות חזקות, כרגע המצב הוא שאנחנו שקופות".
היא סיפרה כיצד המלחמה משפיעה על הבית שלה. "מתן בעלי גויס בשמחת תורה, שם אותנו אצל ההורים ונסע. מאז אני לבד במערכה. המשפחה תומכת אבל אני לא מצפה מהם לעצור את החיים בשבילנו. כרגע אני בעצירת חיים. בעיסוק שלי אני יועצת ארגונית עצמאית והפסקתי לעבוד כי אני פשוט לא מסוגלת".
"אני לא יכולה להבטיח לעצמי הכנסה מחר ואני לא יכולה להוציא קרוב ל-6,000 שקל בשביל מסגרות לילדים. אני צריכה להיות הרבה יותר בבית, כי אבא שלהם לא בבית ואי אפשר שגם אמא לא תהיה בבית. אני מעדיפה להשקיע את הכסף בדברים אחרים, קיומיים מבחינתי. זה הסיפור שלי, אבל זו רק דוגמא אחת מסיפורים של מאות נשים שחוות את אותם הדברים. לא רק עצמאיות, אלא גם שכירות. כולנו עצרנו בשמיני לאוקטובר את החיים שלנו. אנחנו נשארנו מאחור וכרגע לא תומכים בנו", מוסיפה בכנר.
"אני מודה על האופציה שנתנו לנו לדבר בכנסת, אבל אנחנו לבד. אנחנו רואות את הצורך לבוא ולהגיד 'אלו הדברים שאנחנו דורשות' בשביל להמשיך ולהיות חזקות. אנחנו גם רואות רגרסיה בקרב ילדים. כולנו במערכה הזו וצריכות שיעטפו אותנו בזמן הזה".
ומה מבקש הפורום? "אנחנו באות ואומרות - תתנו לנו מענקים, שלא על פי מה שהיה בשנה הקודמת, אלא תנו לנו להוכיח הוצאות. שכירה שיוצאת שעה מהעבודה שלה ונפגעת, שכירות שיוצאות לחל"ת, כאלה שיצאו לחופשת לידה, יש פה המון המון דברים שצריך לתת עליהם את הדעת. המדינה צריכה לעצור ולחשב מסלול מחדש. צריכה לקום וועדת חירום שתתמוך בנו, במשפחות, שצריכות לתמוך במילואימניקים, וזה לא משנה אם הוא בתוך עזה או מחוץ לעזה, צריך את התמיכה הזו".

