ד"ר גרשון בסקין, מי שנחשב לפורץ הדרך החשאית שהביאה לעסקה לשחרורו של גלעד שליט, טוען כי לשם שחרור החטופים שנותרו בעזה ישראל תצטרך לשחרר מחבלים שרצחו יהודים.
"אני חושב שצריך לקחת את חמאס ברצינות. הם כבר שלושה שבועות אומרים שלא ינהלו משא ומתן עד להפסקת המלחמה. הדרך היחידה לשבור אותם תהיה להניח על השולחן הצעה שיהיה להם קשה לסרב לה", אמר בסקין בראיון לחדשות 12.
הוא הסביר כיצד תיראה הצעה מהסוג שחמאס ישקול ברצינות. "כולנו יודעים שההצעה של כולם תמורת כולם היא הדרך היחידה להביא את כל החטופים הביתה. אני מניח שמדינת ישראל לא מוכנה לזה, לכן היא צריכה להגיש הצעה אחרת לפחות להחזיר את הנשים, הילדים, הקשישים, החולים והפצועים ולהגיש להם רשימה גדולה וארוכה של מחבלים שמוכנים לשחרר".
"את הרשימה הזו יש להציג ציבורית ולהפעיל לחץ מבפנים דרך המחבלים בבתי הסוהר בישראל, דרך העזתים, דרך הפלסטינים ביו"ש כדי שיבינו שהם לא יכולים לסרב להצעה כזו. ברור שזו הצעה קשה למדינת ישראל אבל צריכים להחליט אם רוצים להחזיר את החטופים או לא", הדגיש בסקין.
"בעסקה יצטרכו להיכלל גם מחבלים עם דם על הידיים שאנחנו נבחר ונדע לאן לשלוח אותם איך לטפל בהם. צריך ללמוד מהעבר ולהוציא אותם רק ליו"ש ולא לעזה. לפקח עליהם. לעצור אותם מחדש אם צריך", הוסיף.
כשנשאל אם יוכל להעביר הצעה כזו להנהגת חמאס ענה: "אם מישהו מהגורמים הרשמיים בישראל היה פונה אלי ונותן לי סמכות הייתי פונה לחמאס. אין לי סמכות כזו ואף אחד לא פנה אלי. אם יפנו אלי אני אשתדל מאוד ואני חושב שאוכל להגיע למקבלי ההחלטות - כולל לסינוואר. בינתיים אנחנו מאוד רחוקים מעסקה אלא אם כן ניזום משהו".