
גורמים מצריים מכחישים (שבת) הדיווחים בתקשורת הישראלית לפיהם טנקים של צה"ל החלו לנוע מכרם שלום לעבר ציר פילדלפי, שהינו קו הגבול בין רצועת עזה למצרים. על כך נמסר בעיתון "אל-ערבי אל-ג’דיד".
רשות המעברים הפלסטינית בעזה פרסמה (שבת) הודעה בה צוין, כי מצרים מסרה לצד הפלסטיני כי אין בידיה מידע כלשהו בדבר כוונה של ישראל לפעול צבאית בציר פילדלפי.
"כל הדיווחים מהשטח על תנועות צבאיות בגבול עם מצרים שהחלו בכרם שלום אינם נכונים", נאמר בהודעת רשות המעברים הפלסטינית.
"חלק מאמצעי התקשורת ממלאים תפקיד חשוד במזיד או בחוסר ידיעה בדיווח על ידיעות ומידע, ואנו קוראים להם לדבוק בקו הלאומי ובאינטרס העליון של עמנו".
קודם לכן, מסר ערוץ "קודס ניוז", כי ישראל הודיעה למצרים על כוונתה לכבוש את אזור הגבול לאורך ציר פילדלפי וביקשה לפנות את החיילים המצרים.
רשת מנהרות מתחת לגבול רפיח – מצרים משמשת את חמאס להכנסה של אמצעי לחימה וליבוא של מוצרים המשמשים לייצור חומרי נפץ.