אוהביה סנדק
אוהביה סנדקצילום: באדיבות המשפחה

הפרקליטות הודיעה כי היא חוזרת בה מהסעיף החמור, עבירה של מעשה טרור, מהנערים שהיו ברכבו של אהוביה סנדק ונחשדו בפעילות טרור נגד פלסטיניים.

על פי המסמך ששלחה פרקליטות המדינה לבית המשפט המחוזי, היא הודיעה כאמור כי לא ייוחס לנערים עבירה של מעשה טרור.

"לאחר בחינה מחודשת ומעמיקה של כל ההיבטים הרלוונטיים ובפרט בעקבות הערות בית המשפט הנכבד באשר לצורך לבחון את מדיניות ההעמדה לדין בגין יידויי אבנים לעבר כלי רכב נוסעים ממניע אידיאולוגי בתקופה בה התרחש האירוע המיוחס לנאשמים בכתב האישום, החליטה המאשימה לתקן את כתב האישום באופן שלנאשמים לא תיוחס עבירה של מעשה טרור", נכתב במסמך ששלחה הפרקליטות.

השינוי מגיע בעקבות הטיעונים שהגיש עורכי הדין של הנערים מארגון חוננו, דבר שמוריד בצורה משמעותית את מתחם הענישה, במידה והנערים יורשעו. עם זאת בארגון אומרים כי מדובר רק בהליך ראשון, ובכוונתם להעלות טיעונים נוספים שיביאו לביטולו המוחלט של כתב האישום.

בין הטיעונים, טענו עורכי הדין כי מדובר בסעיף שלא משתמשים בו בדרך כלל בעבירות שכאלה, קל וחומר לא כאשר מדברים בזריקת אבנים של פלסטינים על יהודים. לטענתו של עו"ד קידר, מכיוון ומדובר בתיק דגל ובעל חשיבות גדולה, בחרו בפרקליטות בכוונה בסעיף החמור ביותר, למרות שזה מנוגד לכללי החוק.

עורכי הדין אשר מייצגים את חבריו של אהוביה סנדק מסרו בתגובה לשינויים: "עם פתיחת ההליך, הגישה ההגנה בקשות מפורטות מאוד אשר בהן נטען כי על בסיס מסד הנתונים הקיים, הוראות החיקוק, והעובדה שהוספה עבירה מחוק המאבק לטרור הינן החמרות קיצוניות שנעשו בתיק זה, שהוא תיק דגל, בצורה מכוונת ולא על פי דין ולא על פי הכללים והמדיניות הקיימת בפרקליטות. לאחר תקופה ארוכה שהדברים נבחנו, לאחר דיון בבית המשפט ולאחר הערות בית המשפט, התביעה חזרה בה מן הוראות החיקוק".

"משכך ביטלה הפרקליטות את העובדה כי המעשה הוא מעשה טרור, ביטלה את העבודה שזריקות האבנים המיוחסות לנאשמים אינן בכוונה מחמירה, ובעצם ניסחה כתב אישום מחדש באופן שבו העבירות המיוחסות להם, תואמות את המדיניות הקיימת. עדיין יש באמתחתנו טענות רבות שאנחנו נטען אותם בדיונים הקרובים, עד לביטולו המלא של כתב האישום", הוסיפו עורכי הדין.