כוחות אוגדה 36 פתחו במתקפה על תשתיות טרור במחנה אל בורייג' אחד מהמחנות במרכז רצועת עזה.
מטרת המתקפה: להביא להכרעת גדודי חטיבת מחנות המרכז של חמאס. מחנות המרכז מורכבים משכונות אזרחיות צפופות, רוויות בתשתיות המהוות קן טרור מבוסס של החמאס, כך על פי צה"ל.
לפני כחודש, בתקיפה של חיל האוויר, צה"ל חיסל את מפקד חטיבת מחנות המרכז בחמאס, איימן נופל.
עד כה פעלו כוחות אוגדה 36 במרחב צפון רצועת עזה, נלחמו והגיעו לאחיזה מבצעית בשכונות זייתון, שג'אעיה, רימאל ושאטי. שכונות אלו מהוות מוקדי שליטה מרכזיים של ארגון הטרור חמאס ברצועה.
הלוחמים לחמו בקרבות עזים, חיסלו מאות מחבלים, השמידו תשתיות טרור והביאו לפגיעה קשה בחמאס שאיבד את יכולת השליטה שלו במרחבים אלו.
בשעות הראשונות של הלחימה במחנה אל בורייג׳, כוחות חטיבת בית הספר לחי"ר איתרו פיר מנהרה המוביל לתוואי תת קרקעי רחב. בנוסף איתרו מתחם אימונים של החמאס ובו אמצעי לחימה רבים.
מפקד אוגדה 36, תת-אלוף דדו בר כליפא: "הלחימה בשג'אעיה הייתה קשה ומורכבת והצלחנו להביא במהלכה הישגים משמעותיים. שג'אעיה כבר לא תהיה מרכז טרור של החמאס. צה"ל לא עוצר. אוגדה 36 נעה למשימותיה במחנות המרכז, הלחימה בטרור במחנות תהיה מהלך יסודי. גדודי מחנות המרכז פוגשים ברגעים אלו את עוצמתו של צה"ל. הם יחדלו מלתפקד כפי שחדלו גדודים אחרים. נכה בחמאס גם במרכז הרצועה. הכל על מנת לעמוד במטרות שהצבנו לעצמנו".




