
אווזים נחשבים לרוב כחיה חמודה ולא מסוכנת, אבל מסתבר שכאשר יש צורך הם הופכים להיות חיה אגרסיבית למדי.
בית הכלא סאו פדרו דה אלקנטרה שבברזיל התחיל לאחרונה להשתמש באווזים על מנת לאבטח את המתקן במקום כלבי השמירה המסורתיים.
לדברי צוות בית הסוהר, האווזים ערניים יותר מאשר הכלבים, וקולות הגעגוע שלהם נשמעים למרחוק. מי שיגיע ליד גדרות בית הסוהר, יוכל לראות את האווזים מפטרלים בעקביות סביב הגדרות, ומדי פעם נעצרים למנוחה בבריכות הקטנות שבנו עבורם לאורך המסלול שלהם.
מרקוס רוברטו דה סוזה, מנהל הכלא, אמר בריאיון לרויטרס כי אחד היתרונות העיקריים בהחלפת הכלבים באווזים הוא העלות הנמוכה של ההחזקה שלהם. סוזה מדגיש כי בית הסוהר משתמש גם באמצעים אלקטרוניים על מנת למנוע בריחת אסירים וכי האווזים הם רק אמצעי בטיחות נוסף שהחליף את כלבי השמירה.
היכולת להשתמש באווזים לאבטחה קשורה לאופי שלהם כחיה בעלת ערנות מוגברת לשינויים בסביבה שלה ונוהגת לשמור בקנאות על הטריטוריה שלה. גם הסביבה השקטה בה בית הסוהר ממוקם מסייעת לאווזים, מכיוון וכמעט ואין רעשים שמגיעים מחוץ לכותלי בית הסוהר.
רוצים עוד? כתבות חדשות כל יום בצעירים בערוץ 7- המקום בשבילכם!