אילוסטרציה
אילוסטרציהצילום: ISTOCK

חברת התעופה הצרפתית אירבוס הגישה ל-2600 מעובדיה מזון מקולקל במהלך ארוחת חד המולד חגיגית, שהרעילה מאות.

בין היתר, הוגשו בארוחה כבד אווז, צדפות, לובסטרים ולקינוח מוס שוקולד וגלידה. אף על פי שהרשויות עדיין לא ביררו מה גרם להרעלת המזון, חשוב לציין כי מאכלי ים כגון צדפות נוטים לפורענות במידה ולא נשמרים בתנאים אופטימליים.

עובדת בשם נולוון סיפרה לעיתון צרפתי כי "היו לי כאבי בטן וראש כמו שלא היו לי מעולם, זה היה כאב יותר חמור מללדת".

בחברה טענו כי "אף אחד מהעובדים לא היה 'חולה מאוד'" וכי המקרה נמצא בחקירה.

לפי דיווח בעיתון הבריטי ה"גרדיאן", 700 מעובדי הרשת דיווחו על קלקול קיבה בעקבות הארוחה, מה שגרם לרשויות הבריאות להזניק חקירה בנושא.