
בליכוד מבהירים כי הם מתכוונים לעמוד בהסכם עם המחנה הממלכתי בנוגע למינוי בכירים ולצד זאת להיות קשובים לבעיות שמציג השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר לגבי הארכת מינויה של נציבת שב"ס.
בהודעה שפרסמה המפלגה נאמר: "אנו מחויבים להסכם על הארכת מינויי בכירים כפי שנעשה עם נגיד בנק ישראל וכפי שצפוי לקרות עם מפכ״ל המשטרה".
"מנגד, מבינים את הקושי של השר בן גביר לעבוד עם נציבת שב״ס שכפופה לו, לאחר שהתבטאה באופן אישי ופומבי נגדו".
"ראש הממשלה נתניהו פועל לפתרון הנושא ויביא החלטה לממשלה רק לאחר מיצוי הניסיונות להגיע להבנות", הוסיפו בליכוד.
במחנה הממלכתי הגיבו: "החלפת ראשי ארגונים ביטחוניים בזמן מלחמה היא פגיעה בביטחון המדינה ואחדות העם. לאור זאת הגיש השר חילי טרופר הצעת מחליטים למזכירות הממשלה להארכת מינוי נציבת שירות בתי הסוהר ומפכ"ל המשטרה. אנו קוראים לראש הממשלה ולשרים לגלות אחריות לאומית ולתמוך בהצעה בישיבת הממשלה הקרובה".
מוקדם יותר הצהיר בן גביר כי מועמדו לתפקיד מ"מ נציב שירות בתי הסוהר הוא ניצב קובי יעקובי המשרת בימים אלו כמזכיר הביטחוני במשרד לביטחון לאומי.
יעקובי, בן 50, נשוי ואב לארבעה, החל את דרכו במשטרת ישראל לפני כ-26 שנה כלוחם יס"מ, לאחר שהשתחרר מצה"ל כלוחם בחטיבת גולני.
בן גביר אמר: "ניצב קובי יעקובי הוא האיש המתאים להוביל את שירות בתי הסוהר בתקופה זו, כממלא מקום הנציב. יעקובי הוא קצין משטרה מעוטר, מוערך, התקפי, מקצועי וחד - וזה בדיוק מה ששב"ס זקוק לו כעת".
אמש תקף יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ את התנהלותו של בן גביר."לצערי, בימים האחרונים, יש מי שמרשים לעצמם לחזור ל-6.10. מי שיושבים בקבינטים בלילות, ומזרימים בעצמם או מטעמם רעל ברשתות בימים, מי שבמקום לחזק את השורות, לתת גיבוי לממשלה מבחוץ ומבפנים, פועלים כדי לפרק אותה בזמן שעשרות אלפי לוחמים בחזית. זה נכון גם למי שחושבים שאפשר להחליף ראשי זרועות ביטחוניות בזמן מלחמה, תוך פגיעה בביטחון ופגיעה בלכידות שלנו".
