
חברות השדולה למען האישה החרדית והדתית נפגשו עם נשות העצורים המנהלים ובני משפחותיהם.
לפי השדולה, מטרת המפגש הייתה לחזק את הנשים ובני המשפחה, לשמוע על המצוקה בניהול הבית והילדים ללא הבעל.
נשות העצורים שיתפו בחיי היומיום המורכבים בתקופה בה אין וודאות: "צריך להבין שהמפגש עם הבעל העצור מתקיים כאשר זכוכית עבה חוצצת. המפגש משפיל ומבזה מאוד. ואין אפשרות למגע גם לא עם הילדים והתינוקות שמתגעגעים לאבא מאוד".
אחת הנשים שבעלה מורחק מיו"ש שיתפה: "הגענו למצב שלא היה לנו איפה לישון בלילה. במשך שבועיים גרנו ברכב כאשר אנחנו נודדים ממקום למקום כדי למצוא איפה להתגורר".
יו"ר השדולה ח"כ לימור סון הר-מלך אמרה: "לצערנו מטרת המעצר מנהלי היא דרך מזעזעת ודרקונית כדי לפגוע במי שלא מוכן להשלים עם הקונספציה ביו"ש. כמו כן היא הדרך לייצר משוואה תודעתית בין המתיישבים הצדיקים לבין מחבלים רוצחים נתעבים. מדובר בנשים אשר עומדות במסירות נפש מעוררת השראה אחרי בעליהן, מתמודדות עם גידול וחינוך הילדים בהרבה מהמקרים ללא יכולת להיפגש או לתקשר עם האבא לתקופות ארוכות ובלתי ידועות".
את הנשים חיזקה מנהלת השדולה הדתית, ענת גופשטיין, שסיפרה על הימים הקשים שחוותה כשבעלה בנצי היה במעצר מנהלי לפני כ 30 שנה: "אני זוכרת את עצמי בשמירת הריון עם שני ילדים קטנים מסתובבת בכל מקום להילחם בכדי שישחררו את בעלי. הכלים שלהם לא השתנו, אבל למדנו והיום אנחנו יודעים שיש משמעות למאבק. אסור לשתוק על העוול ולא להשלים עם מציאות של צווים מינהליים".
מלכהלי בלוי חנוכה, מנהלת השדולה החרדית, חיזקה את הנשים: "במהלך ההיסטוריה, ישנם אדמו"רים גדולים שהיו במאסר. ולאורך ההסטוריה היו אסירי ציון, בכל המקרים לא הצליחו לשבור את הרוח והאמונה. אלא ההפך, הם רק התחזקו והמשיכו להאיר את העוצמות שלהם. האישה היא הלב והעיקר של הבית. הדרך שאתן תתווכו את המציאות לילדים כך היא תצרב בתודעה".
ד"ר חנה קטן, מומחית לפיריון, חברה בשדולה אמרה: "חבל שאנחנו כציבור לא חשופים לסיפור האנושי של נשים צעירות המטפלות בילדים קטנים שגרות לבדן בגבעות מרוחקות ומסוכנות ומתמודדות עם מציאות כל כך מורכבת".
נעמה זרביב, יו"ר שוברות שוויון וחברת השדולה, הוסיפה: כציבור אשר במשך שנים לא מספיק הכיר ולא מספיק הוקיר עשייתכם, חובתנו לסייע. כיום כולנו מכירים בעוול ואסור שתעברו את הדרך הקשה לבד. מצב בו אישה שבעלה עצור נשארת להתמודד לבדה או משפחה מורחקת צריכה לנדוד ולחפש לעצמה קורת גג ולעיתים אף לעבור כל יום מבית לבית אחר כי אין לה היכן לגור, הוא לא אפשרי עוד. הקהילות של הציבור הדתי לאומי צריכות להקים חמ"ל סיוע למשפחות העצורים המינהליים".
